Bestemmingsplan Buitengebied Midden-West

Bestemmingsplan onherroepelijk

Het bestemmingsplan Buitengebied Midden-West, zoals dat door het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland op 9 april 2010 grotendeels is goedgekeurd, heeft samen met het besluit en bijbehorende stukken met ingang van 3 september 2009 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn beroepschriften ingediend. Op 18 januari 2012 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State hierover uitspraak gedaan.

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het besluit van het college van Gdeputeerde Saten van Gelderland van 9 april 2010 vernietigt, voor zover daarbij:

  • goedkeuring is verleend aan de aanduiding ‘hindernisbaan voor lichamelijke sportbeoefening militairen’ op het plandeel met de bestemming ‘Bos’, gelegen ten zuiden van het bungalowpark Sparrendal;

  • goedkeuring is onthouden aan de aanduiding ‘motorcrossterrein’ die is toegekend aan het plandeel met de bestemming ‘Bos’ ter plaatse van het motorcrossterrein aan de Drieërweg.

Op deze twee onderdelen heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook besloten zelf in de zaak te voorzien. Dit heeft geleid tot:

  • onthouding van goedkeuring van de aanduiding ‘hindernisbaan voor lichamelijke sportbeoefening militairen’ op het plandeel met de bestemming ‘Bos’, gelegen ten zuiden van het bungalowpark Sparrendal

  • goedkeuring van de aanduiding ‘motorcrossterrein’ die door de gemeenteraad is toegekend aan het plandeel met de bestemming ‘Bos’ ter plaatse van het motorcrossterrein aan de Drieërweg.

Het bestemmingsplan is door de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State met ingang van 18 januari 2012 onherroepelijk geworden.

Het bestemmingsplan omvat een groot deel van het gemeentelijk buitengebied van Ermelo, uitgezonderd de kern, de Agrarische Enclave, enkele instellingsterreinen, Het Tonselse Veld, Veldzicht, Driehoek, het gebied ten westen van de A28 (kuststrook), Horst-Noord en de verblijfsrecreatieterreinen.

Het bestemmingsplan regelt het gebruik van gronden en opstallen voor het omschreven gebied. Daarnaast streeft de gemeente met het bestemmingsplan na om zo goed mogelijk in te spelen op belangrijke veranderingen en ontwikkelingen in het landelijk gebied.

De uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ligt met het bestemmingsplan, waarin de uitspraak is verwerkt, voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor terecht tijdens de openingstelling van het Klantcontactcentrum van 08.30–12.30 uur. U kunt deze stukken ook digitaal raadplegen op www.ermelo.nl/bestemmingsplannen.

Ermelo, 8 februari 2012

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

Naar boven