Logo Zuidplas
Ontwerpbestemmingsplan ‘Gasleiding A20 Moordrecht’, Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

Met ingang van 8 november 2012 ligt het ontwerpbestemmingsplan “Gasleiding A20 Moordrecht” voor een ieder ter inzage.

Inhoud

Voor de nieuwe aansluiting van Moordrecht op de rijksweg A20 is het bestemmingsplan 'Aansluiting A20 Moordrecht' opgesteld. Hierin is de verplaatsing van afslag 18 van de A20 mogelijk gemaakt.

Om de aanpassingen aan de aansluiting A20 mogelijk te maken dient de ligging van de regionale Gasleiding W-521-18 te worden aangepast. Op onderstaand kaartje is aangegeven waar de nieuwe gasleiding komt te liggen (parallel aan de N456 en bij de huidige afslag van de A20 bij Moordrecht).

< plattegrond Gasleiding A20 Moordrecht>

De gronden waarin de gasleiding zal komen te liggen hebben de bestemmingen Verkeer, Natuur, Agrarisch en Water. Deze bestemmingen staan niet allemaal de aanleg van een gasleiding toe. Teneinde de gasleiding planologisch mogelijk te maken wordt er een apart bestemmingsplan opgesteld.

Ter inzagelegging

Het ontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 8 november 2012 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1892.BpGasleidingA20-Ow01

Het plan is ook te downloaden vanaf de .FTP server van de gemeente http://zuidplas.gemeentedocumenten.nl/NL.IMRO.1892.BpGasleidingA20-Ow01

Op de website van de gemeente Zuidplas www.zuidplas.nl is het plan tevens als .pdf-bestand in te zien onder de button ‘plannen en projecten’, bestemmingsplannen in voorbereiding Moordrecht.

Indienen van zienswijzen

Gedurende deze periode van zes weken kan door een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijze of voor het inwinnen van informatie kunt u contact opnemen met mevr. Ordelman, tel: (0180) 639 961.

Nieuwerkerk aan den IJssel, 7 november 2012

Naar boven