Regeling van de Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 1 november 2012, nr. DGNR-PDJNG/12345771, houdende wijziging van de Regeling subsidies particuliere terreinbeherende organisaties tot vaststelling van subsidieplafonds voor 2013

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Gelet op de artikelen 2 en 4 van de Kaderwet LNV Subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 4a, vierde lid, van de Regeling subsidies particuliere terreinbeherende natuurbeschermingsorganisaties komt te luiden:

  • 4. Het subsidieplafond voor de in artikel 2 genoemde categorieën subsidies gezamenlijk voor 2013 is:

    • a. voor het project Grensmaas: € O,–;

    • b. voor het project Zandmaas Pakket I: € O,–;

    • c. voor de Nadere Uitwerking voor het Rivierengebied: € O,–.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, H. Bleker.

TOELICHTING

Met de onderhavige regeling wordt de Regeling subsidies particuliere terreinbeherende natuurbeschermingsorganisaties (hierna: PNB-Regeling) gewijzigd. De PNB-Regeling voorziet in de subsidiëring van de verwerving van grond en de vergoeding van de kosten voor beëindiging van pachtovereenkomsten ten behoeve van de realisatie van de rijksprojecten Grensmaas, Zandmaas Pakket I en de Nadere Uitwerking voor het Rivierengebied (NURG). Deze projecten dragen bij aan de realisatie van de hoogwater veiligheidsdoelstellingen. Daarnaast wordt met deze projecten natuur ten bate van de Ecologische Hoofdstructuur (hierna: EHS) gerealiseerd.

Vanwege de herijking van de EHS is terughoudendheid bij de verwerving van nieuwe gronden in de EHS gewenst. Er is daarom besloten de huidige PNB-Regeling – net als in 2012 – in 2013 niet open te stellen voor subsidieaanvragen. Indien de PNB-Regeling na de herijking van de EHS nodig is om uitvoering te geven aan bovengenoemde rijksprojecten, dan zal de regeling alsnog worden opengesteld. De PNB-Regeling zal dan tevens in overeenstemming worden gebracht met het nieuwe subsidiekader grondaankopen EHS, dat op 13 juli 2011 is goedgekeurd door de Europese Commissie. De betrokken partijen zijn hierover op de hoogte gebracht. Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2013, in overeenstemming met het beleid inzake de vaste verandermomenten.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, H. Bleker.

Naar boven