Logo Sliedrecht
Ontwerp bestemmingsplan Karekietflat, Sliedrecht

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (hierna Wro) bekend dat met ingang van vrijdag 2 november 2012 zes weken, dus tot vrijdag 14 december 2012, het ontwerpbestemmingsplan ‘Karekietflat’ inclusief het aanverwante gecoördineerde ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder (hierna Wgh) ter inzage liggen.

U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het ontwerp bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart.

Het ontwerp bestemmingsplan, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden Wgh zijn met bijbehorende bijlagen als PDF te raadplegen op de website van de gemeente, www.sliedrecht.nl, via: Plannen en projecten -> Ruimtelijke Plannen.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wro. Artikel 3.30 Wro maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De gemeenteraad heeft op 29 mei 2012 besloten om de coördinatieregeling van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan ‘Karekietflat’. Daarom is ook de omgevingsvergunning en het besluit hogere waarden Wgh in de procedure betrokken. Alle besluiten doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht.

De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn het bevoegd gezag voor de omgevingsvergunning en voor het besluit hogere waarden Wgh.

Inhoud bestemmingsplan

Woningcorporatie Tablis Wonen (eigenaar van de flat) en de gemeente Sliedrecht hebben na onderzoek tot een herstructurering van het complex Karekietflat besloten, zodat het woningaanbod beter aansluit bij de woningbehoeften zoals vermeld in de Woonvisie van de gemeente Sliedrecht. Dit heeft er in geresulteerd dat de Karekietflat wordt gesloopt en wordt vervangen door passende nieuwbouw, te weten een appartementencomplex met 30 woningen en een blok met 9 eengezinswoningen. Daarnaast wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht. Hierin is onder meer een voetbalkooi gelegen. De voorgestelde situering van de nieuwbouw (de bouwvlakken) zijn niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan ‘Woongebied’. Het bestemmingsplan ‘Karekietflat’ maakt de voorgenomen herstructurering van het plangebied juridisch-planologisch mogelijk.

Plangebied

Het plangebied ligt in de Vogelbuurt-Zuid tussen de Karekietstraat en de Burgemeester van Hofwegensingel.

Hogere grenswaarden geluid

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken verder bekend dat zij van plan zijn om met toepassing van artikel 110a en volgende van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vast te stellen voor de geluidbelasting op de gevels van de nieuw te bouwen woningen in het appartementencomplex. Vaststelling van hogere grenswaarden is noodzakelijk omdat uit onderzoek is gebleken dat niet voldaan kan worden aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Rembrandtlaan.

Mogelijkheid zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunt u op de website van de gemeente digitaal een zienswijze indienen op het ontwerp bestemmingsplan, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden Wgh. Uw zienswijze kunt u ook schriftelijk zenden aan de gemeenteraad, Postbus 16, 3360 AA Sliedrecht. Wilt u een mondelinge zienswijze geven, dan dient u dit uitdrukkelijk te verzoeken bij de Afdeling ROBM.

Nadere informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling ROBM, telefoon 0184 - 495963.

Naar boven