Vastgesteld bestemmingsplan ‘Sloten – Historische Kern’

Burgemeester en wethouders van Gaasterlân-Sleat maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 24 januari 2012 het bestemmingsplan ‘Sloten – Historische Kern’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan betreft een actualisatie van een aantal verouderde bestemmingsplannen binnen de historische kern van Sloten en is gericht op het behoud van het historische karakter van Sloten.

De raad heeft het plan vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen betreffen:

Planregels:

  • artikel 5.1.1 onder b. (Gemengd) verwijderen: terrassen met een ondersteunende horecafunctie, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding ‘terras’;

  • artikel 12.1 (Tuin) toevoegen: terrassen met een ondersteunende horecafunctie, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding ‘terras’;

  • artikel 14 lid 1 onder d. (Verkeer – Verblijf) toegevoegd: terrassen.

Het raadsbesluit ligt met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan vanaf 10 februari 2012 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Gaasterlân-Sleat, Dubbelstraat 1 te Balk (Centrale Klantenbalie). Ook is het bestemmingsplan in te zien op de website van de gemeente http://www.gaasterlan-sleat.nl onder Wonen en leven/bestemmingsplannen en op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, evenals belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest, én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen bovengenoemde vastgestelde wijzigingen, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het genoemde bestemmingsplan.

Het beroep voornoemd dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzitter van de Afdeling voornoemd (adres idem), waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat verzoek is beslist.

Zonder een dergelijk verzoek treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Balk, 9 februari 2012

Naar boven