Logo Echt-Susteren
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kernen Koningsbosch en Maria Hoop 2012’, Echt-Susteren

(NL.IMRO.1711.BP20120350-OW01)

In het kader van de wettelijk voorgeschreven actualisering van bestemmingsplannen is voor de kernen Koningsbosch en Maria Hoop een nieuw bestemmingsplan opgesteld.

Dit bestemmingsplan is een zogenaamd beheerplan, hetgeen betekent dat bij de planvorming in hoofdzaak wordt uitgegaan van de bestaande situatie voor wat betreft bebouwing en gebruik.

Tevens is uniformering en standaardisering van regelgeving aan de orde.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de huidige woonkernen Koningsbosch en Maria Hoop.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 2 november 2012 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Voorts kan het bestemmingsplan ingezien worden via de gemeentelijke website (www.echt-susteren.nl) en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende deze termijn bestaat voor een ieder de mogelijkheid om zowel schriftelijk als mondelinge zienswijzen in te dienen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Echt-Susteren, postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van “zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kernen Koningsbosch en Maria Hoop 2012”. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Mondelinge zienswijzen kunnen worden kenbaar gemaakt bij de afdeling Leefomgeving/cluster RO, na telefonische afspraak (0475-478478). Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

De gemeenteraad zal in het kader van de vaststelling van het bestemmingsplan tevens een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen.

Echt-Susteren, 1 november 2012

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren, drs. J.W.M.M.J. Hessels, burgemeester.

drs. G.W.T. van Balkom, secretaris.

Naar boven