Logo Gouda
Bekendmaking ‘vaststelling bestemmingsplan Goudse Poort en reactieve aanwijzing provincie Zuid-Holland’, Gouda

De gemeenteraad van Gouda heeft op 19 september 2012 het bestemmingsplan ‘Goudse Poort’ gewijzigd vastgesteld. Het plangebied is gelegen in het noordwesten van Gouda. Het gebied grenst in het noorden aan de A12 en wordt in het westen begrensd door de loop van de rivier de Gouwe. Het zuidelijke deel wordt begrensd door een deel van de Burgemeester Jamessingel, t.w. het deel tussen de Nieuwe Gouw OZ en de Burgemeester Mijssingel. Het Groenhovenpark ten oosten van de afslag naar het centrum van Gouda vormt de oostelijke begrenzing van het plangebied.

Aanleiding voor het opstellen van dit plan is de invoering van de Wet ruimtelijke ordening, op grond waarvan het verplicht is om voor 2013 alle verouderde bestemmingsplannen te herzien.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Het betreft vooral wijzigingen die naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en ambtshalve wijzigingen. Een overzicht van de wijzigingen is opgenomen in de Nota van beantwoording zienswijzen.

Het bestemmingsplan ‘Goudse Poort’ met kenmerk NL.IMRO.0513.0300BPGoudsePoort-DF01 en de daarbij behorende stukken liggen van 1 november 2012 tot en met 12 december 2012 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben bij besluit van 23 oktober 2012 besloten voor het bestemmingsplan ‘Goudse Poort’ een reactieve aanwijzing te geven ten aanzien van zelfstandige kantoren binnen de bedrijfsbestemming van artikel 3.1 onder c van de planregels en ten aanzien van de definitie van perifere detailhandel in artikel 1.43 van de planregels.

De reactieve aanwijzing heeft tot gevolg dat deze onderdelen geen deel meer uitmaken van het door de raad vastgestelde bestemmingsplan. De aanwijzing is te raadplegen via http://ruimtelijkeplannen.zuid-holland.nl of de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het kenmerk van de aanwijzing is NL.IMRO.9928.DOSx2012x0009877AW-VA01

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan vanaf 1 november 2012 tot en met 12 december 2012 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor belanghebbenden:

  • die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • die bezwaar hebben tegen de aangebrachte wijzigingen;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt.

Tevens kan een belanghebbende tot en met 12 december 2012 op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening rechtstreeks beroep instellen tegen de reactieve aanwijzing van 23 oktober 2012 van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking voor het bestemmingsplan. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.

Het vaststellingsbesluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Naar boven