Logo Ubbergen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Waterstraat 3, Beek-Ubbergen’, Ubbergen

Vaststelling bestemmingsplan (ongewijzigd)

Burgemeester en wethouders van Ubbergen maken bekend dat de gemeenteraad van Ubbergen op 11 oktober 2012 het bestemmingsplan “Waterstraat 3, Beek-Ubbergen” ongewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft tevens besloten om voor dit plan geen exploitatieplan vast te stellen.

Het plan

Het bestemmingsplan voorziet in de splitsing van de bestaande monumentale woonboerderij in twee wooneenheden en de sloop van een schuur alsmede een bijgebouw op het achterperceel. Op de plaats van de schuur wordt een appartementengebouw teruggebouwd met 4 wooneenheden. Het te slopen bijgebouw wordt meer aan de oostzijde van het perceel teruggebouwd. Mogelijk wordt het monumentale pand ook ingericht voor een maatschappelijke of dienstverlenende functie.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling, het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 2 november 2012 gedurende zes weken ter inzage. De stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis van Ubbergen, Rijksstraatweg 139 te Beek, gedurende de openingstijden. De stukken zijn eveneens digitaal te raadplegen:

Instellen van beroep en voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 6 weken kan tegen het bestemmingsplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht omtrent het ontwerpbestemmingsplan;

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De besluiten treden met ingang van de dag na afloop van de genoemde termijn van de terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de termijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

1 november 2012

Naar boven