Logo Castricum
Bestemmingsplan ‘Duin en Bosch’ gewijzigd vastgesteld. Hogere waarde Wet geluidhinder diverse percelen Zeeweg, Castricum

Bekendmaking: bestemmingsplan ‘Duin en Bosch’ gewijzigd vastgesteld. Tevens hogere waarde Wet geluidhinder voor nieuw te bouwen woningen en een mogelijk kinderdagverblijf op diverse percelen gelegen aan de Zeeweg te Castricum.

Burgemeester en wethouders van Castricum maken als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de raad op 4 oktober 2012 het bestemmingsplan ‘Duin en Bosch’ gewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan.

Het plangebied betreft het Dijk en Duinterrein. Het plangebied is gelegen ten noordwesten van Bakkum en Castricum en heeft een oppervlakte van circa 90 hectare. Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Zeeweg en sportpark De Duinloper en aan oostzijde door de kern Bakkum. Met uitzondering van de oostzijde wordt het gebied omsloten door het Natura-2000 gebied Noordhollands Duinreservaat. In het plangebied bevinden zich op dit moment voornamelijk maatschappelijke (zorg)functies.

Het bestemmingsplan beoogt onder andere woningbouw, maatschappelijke en gemengde functies mogelijk te maken. De wijzigingen betreffen het corrigeren van de aan te houden afstand tussen de atletiekbaan en de naastgelegen wooncluster naar 52,5 meter en het toestaan van de horeca tot max. categorie 1a ter plaatse van het huidige theehuis. Voor de complete inhoud van het bestemmingsplan en overige relevante stukken, verwijzen wij u naar de locaties waar de stukken ter inzage beschikbaar zijn gesteld.

Enkele geprojecteerde woningen en het mogelijke kinderdagverblijf zijn gelegen binnen de geluidzone van de Zeeweg. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer op de Zeeweg, een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder. De geluidbelasting op de voorgevel van de woningen en het mogelijke kinderdagverblijf is echter lager dan de in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde. Op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder heeft het college van burgemeester en wethouders ten behoeve van de nieuwbouw van maximaal 3 woningen en een mogelijk kinderdagverblijf aan de Zeeweg te Castricum een hogere waarde voor geluid vastgesteld. De vast te stellen hogere waarde voor de woningen bedraagt ten hoogste 51 dB, voor het mogelijke kinderdagverblijf bedraagt deze ten hoogste 58 dB.

Het bestemmingsplan, evenals het besluit tot vaststelling inclusief alle bijlagen en de besluiten hogere waarden voor geluid, liggen vanaf 31 oktober 2012 ter inzage bij de gemeentelijke locatie aan het Raadhuisplein 1 in Castricum. De stukken liggen ter inzage totdat de beroepstermijn is verstreken. Tevens is het plan te raadplegen op www.castricum.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-id: NL.IMRO.0383.BPB11DuinenBosch-VS01.

Beroepstermijn: Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Daarvoor kan, indien onverwijlde spoed dat vereist, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag); voorwaarde is dat tevens een beroepschrift is ingediend. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

NB. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen de beroepsgronden niet meer worden aangevuld. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nathalie Houtkamp via het algemene telefoonnummer 14 0251.

31 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Castricum.

Naar boven