Logo Haaren
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Den Hoek’, Haaren

Helvoirt

  • Helvoirtsestraat, kadastraal percelen Helvoirt sectie D nummers 45, 46, 47, 83, 779, 2472, 4337, 5004, 5021, 5040, 5123, 5129, 5196 en gedeeltelijk 48 en 49.

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad van Haaren op grond van het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 27 september 2012 het bestemmingsplan “Den Hoek” gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens besloot de raad geen exploitatieplan voor het bestemmingsplan vast te stellen.

Woningbouwproject Den Hoek

Om te voldoen aan de vraag naar woningen in Helvoirt ontwikkelt de gemeente een nieuwe woonbuurt met circa 170-180 woningen. Het nieuwe woongebied ligt ten noorden van de spoorlijn Tilburg - Den Bosch en ten oosten van het bestaande Den Hoek. Het gebied wordt aan de oostzijde ontsloten via de Helvoirtsestraat. Het is de bedoeling in de nieuwe buurt woningen te realiseren voor diverse doelgroepen: starters, bouwen-in-eigen-beheer, huurders, doorstromers en senioren. Een nieuw bestemmingsplan is nodig voor de geplande woningbouw, omdat de vigerende bestemmingsplannen “Kom Helvoirt” en “Buitengebied” deze ontwikkeling niet toestaan.

Inzien stukken

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 1 november 2012 gedurende zes weken (tot en met woensdag 12 december 2012) ter inzage. De stukken zijn tijdens de openingstijden in te zien aan de balie van de Gemeentewinkel (op werkdagen van 9.00 - 12.00 uur en op donderdag tevens van 15.00 - 19.00 uur). Daarnaast is het plan ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl

en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u op “Wonen en omgeving”; vervolgens op “Woningbouwprojecten”, vervolgens op “Grote projecten” en zo komt u bij “Den Hoek”. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP1201HVTDHOEKM100-VA01 .

Beroep

Belanghebbenden kunnen tijdens de termijn van ter inzage ligging beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt, kunnen geen beroep instellen. Deze belanghebbenden kunnen wel tegen de wijzigingen in het vastgestelde plan beroep instellen.

Het besluit van de gemeenteraad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit houdt in dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. U dient in het in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

Haaren, 31 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Haaren.

Naar boven