Logo Lisse
Vastgesteld bestemmingsplan Oranjelaan 74, verleende omgevingsvergunning en besluit hogere waarden, Lisse

Bestemmingsplan

De gemeenteraad heeft op 25 oktober 2012 het bestemmingsplan Oranjelaan 74, met de identificatie NL.IMRO.0553.bpdooranjelaan74-vax1 ongewijzigd vastgesteld.

Het plan

Het plan voorziet in een appartementencomplex met twee hoofdgebouwen, bestaande samen uit 38 wooneenheden.

Besluit omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning bestaat uit vier activiteiten:

  • 1. Het slopen van een voormalig garagebedrijf;

  • 2. Het bouwen van het appartementencomplex ‘Oranjehof’;

  • 2. Het verplaatsen van een boom;

  • 3. Het aanleggen van een in/uitrit.

De inrichtingstekening, waarin o.a. de aanleg van de parkeerplaatsen is geregeld, maakt onderdeel uit van de omgevingsvergunning.

Wet geluidhinder, besluit hogere waarden

De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens de gemeente Lisse hogere waarden vastgesteld op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh), vanwege wegverkeerslawaai van de Oranjelaan te Lisse.

Op grond van de Wgh moet bij het vaststellen van een bestemmingsplan een akoestisch onderzoek worden verricht, als dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige objecten.

Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wgh van 48 dB voor wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft besloten voor een deel van de appartementen een hogere waarde vast te stellen tot aan 57 dB vanwege wegverkeer.

Het vaststellen van hogere waarden betekent niet dat de wegen meer geluid mogen produceren maar dat voor een specifieke locatie een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Inzien

Omdat gebruik wordt gemaakt van de coördinatieregeling volgens artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening liggen alle besluiten van 1 november 2012 tot en met 12 december 2012 ter inzage. Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting) kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.lisse.nl onder inwoners/ruimtelijke plannen. Alle besluiten liggen ter inzage in het gemeentehuis.

Beroepsmogelijkheden na het definitieve besluit

De ontwerpbesluiten hebben van 28 juni tot en met 8 augustus 2012 ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. De definitieve besluiten zijn ten opzichte van het ontwerp niet veranderd. Tegen de besluiten kan tot en met 12 december 2012 in tweevoud, een beroepschrift worden ingediend, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest schriftelijk of mondeling zienswijzen in te brengen inzake het ontwerpbesluit. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

NB. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de beschikkingen treden de dag na de ter inzagetermijn in werking (13 december 2012). Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:

  • Mevrouw J.W.J. Feijen, (0252) 433167 (bestemmingsplan)

  • Mevrouw M. Lezaire, (0252) 433164 (omgevingsvergunning)

  • De heer B. Hertsig, tel. (071) 4083258 (hogere waarden) of de procedurekamer, tel. (071) 4083117 (procedure hogere waarden).

Lisse, 31 oktober 2012

Het college van burgemeester en wethouders.

Naar boven