Logo Buren
Heroverwegingsbesluit bestemmingsplan Woongebied Lingemeer, Buren

Gedeputeerde Staten van Gelderland (verder de provincie) namen op 23 oktober 2012 een heroverwegingsbesluit over het bestemmingsplan Woongebied Lingemeer.

Wat is er besloten?

Het bestemmingsplan Woongebied Lingemeer veranderde de bestemming van de woningen in park Lingemeer van “Recreatie” in “Wonen”. De provincie keurde het bestemmingsplan eerder al goed. De Raad van State vernietigde het goedkeuringsbesluit gedeeltelijk. Daardoor moest de provincie een heroverwegingsbesluit nemen. Dit deed de provincie op 23 oktober 2012. De provincie onthield alleen goedkeuring aan de bestemming “Wonen” voor het perceel Batouwse Singel 147. Voor de overige woningen keurde de provincie de bestemming “Wonen” dus wel goed.

Hoe kunt u het besluit bekijken?

Het besluit van de provincie ligt van donderdag 1 november 2012 tot en met woensdag 12 december 2012 ter inzage in het gemeentehuis, De Wetering 1 in Maurik (dagelijks open van 9 tot 12 uur). Het besluit van de provincie is ook te bekijken via www.buren.nl.

Hoe kunt u reageren op het plan?

Als u het niet eens bent met het bestemmingsplan kunt u tot en met 12 december 2012 beroep instellen als:

  • u op tijd uw bedenking tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de provincie indiende;

  • u belanghebbende bent en kan aantonen dat u met terechte reden niet in staat was om uw bedenking tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de provincie in te dienen;

  • u belanghebbende bent en het niet eens bent met de wijzigingen in het goedkeuringsbesluit.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

In het beroepschrift staat in ieder geval:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de redenen van het beroep en

  • uw handtekening.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, blijft het besluit geldig totdat de Raad van State over uw beroep heeft beslist. Misschien kunt of wilt u die beslissing op uw beroep niet afwachten. Dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een regeling te treffen. Deze regeling heet een voorlopige voorziening of schorsing. Dit betekent dat de rechter snel naar uw verzoek kijkt en beslist of het besluit nog niet in werking moet treden. U moet dan wel een beroepschrift hebben ingediend. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Nadat u het beroepschrift heeft ingediend krijgt u bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Naar boven