Logo Teylingen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Sassenheim-Noord en Buurtschap Teijlingen’, gemeente Teylingen

Naam plan: Sassenheim-Noord en Buurtschap Teijlingen

Digitale naam plan: NL.IMRO.1525.BP2011SAS06002-0401

De gemeenteraad van Teylingen heeft op 20 september 2012 het bestemmingsplan ‘Sassenheim-Noord en Buurtschap Teijlingen’ gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen. Het bestemmingsplan vormt het juridische en planologische kader voor het gebruik van gronden en opstallen en de realisatie van diverse bouwmogelijkheden. Het plangebied betreft het woongebied ten noorden van Sassenheim (exclusief Overteylingen) en het buurtschap Teijlingen dat in hoofdzaak een woonfunctie heeft, maar ook gedeeltelijk een gemengde functionele structuur heeft. Inhoudelijk is het bestemmingsplan voornamelijk gericht op het conserveren van de bestaande woonwijk en het buurtschap, wat wil zeggen dat bestaande bebouwing en gebruik zijn vastgelegd. Daarnaast is het huidige gebruik op (een gedeelte van) het perceel Teylingerlaan 15 nu specifiek aangeduid als ‘hoveniersbedrijf’, is het bestemmingsvlak aan de Teylingerlaan 82 verruimd met ongeveer 10 meter en zijn de gebruiksmogelijkheden aangepast en is het bouwvlak aan de Teylingerlaan 92 gewijzigd voor de (her)bouw van een woning.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Sassenheim-Noord en Buurtschap Teijlingen’, de Nota van beantwoording zienswijzen en de Nota van wijzigingen liggen van donderdag 1 november tot en met woensdag 12 december 2012 ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.teylingen.nl onder de rubriek ‘Plannen en projecten – Sassenheim – Vastgesteld bestemmingsplan Sassenheim-Noord en Buurtschap Teijlingen’ vindt u een link naar het digitale bestemmingsplan. Daarnaast vindt u er een link naar de authentieke digitale bestanden en kunt u een pdf van de analoge versie van het bestemmingsplan downloaden.

(N.B. Als er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend).

Beroep

Van donderdag 1 november tot en met woensdag 12 december 2012 is het instellen van beroep mogelijk voor:

  • Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan Sassenheim-Noord en Buurtschap Teijlingen naar voren hebben gebracht.

  • Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

  • Iedere belanghebbende wat betreft de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op donderdag 13 december 2012 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Nienke van Beek, Josephine Braam of Richard Rietveld via telefoonnummer 14 0252 of stuurt u een e-mail naar n.vanbeek@teylingen.nl, jac.braam@teylingen.nl of r.rietveld@teylingen.nl.

Naar boven