Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning inrichting Noordwolde-1/Weststellingwerf-1, Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakt bekend:

Op 1 juni 2012 heeft Vermilion Oil & Gas Netherlands B.V. (hierna: Vermilion) te Harlingen een aanvraag ingediend om een vergunning voor de activiteiten ‘het veranderen of veranderen van de werking en het in werking hebben van een inrichting’ en ‘het bouwen van een bouwwerk’ ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De aanvraag heeft betrekking op de inrichting Noordwolde-1/Weststellingwerf-1, gelegen aan de Schapendrift 10 te Noordwolde, in de gemeente Weststellingwerf, op het perceel kadastraal ingedeeld, gemeente Noordwolde, sectie N, nummer 1067.

De vergunningaanvraag betreft het weer in gebruik nemen van de reeds aanwezige H2S-verwijderings-installatie en het plaatsen van een container.

Vermilion is voornemens om op haar inrichting De Hoeve-1 te De Hoeve aardgas te produceren, dat via de reeds bestaande transportleiding zal worden geëvacueerd naar de inrichting Noordwolde-1/Weststellingwerf-1. Het geproduceerde gas bevat een geringe hoeveelheid H2S (waterstofsulfide).

Om dit H2S te verwijderen wil Vermilion de H2S-verwijderingsinstallatie weer in gebruik nemen. Nadat het H2S is verwijderd, wordt het gas met de bestaande aardgastransportleiding geëvacueerd naar de gasbehandelingsinstallatie te Garijp (inrichting Garijp TC), alwaar het geschikt wordt gemaakt voor distributie.

De container zal gebruikt worden voor de opslag van draagbare gasdetectieapparatuur en de beschermingsmiddelen, alsmede de vulapparatuur voor de ademluchtcilinders en de 300 bar-compressor. Door het plaatsen van een dergelijke container is men geheel onafhankelijk van het gebruik van ademluchtcilinders.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 1 november 2012 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Weststellingwerf te Wolvega.

Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren en na telefonische afspraak ook buiten kantooruren: 140 561.

Tot en met 12 december 2012 kan eenieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

DG Energie, Telecom en Mededinging, Directie Energiemarkt

Mevrouw S.J. Hoes

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw S.J. Hoes, telefoon 070 - 379 70 43.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven