Logo Goedereede
Vestiging voorkeursrecht ex artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten in het gebied toegangspad ‘Kleistee’ te Ouddorp, Goedereede

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goedereede maakt op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat het op 9 oktober op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wvg, heeft besloten om voorlopig gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De gronden zijn gelegen in het gebied tussen Dirkdoensweg en het natuurgebied “De Kleistee”te Ouddorp en grenzen aan het toegangspad van dit natuurgebied. Het besluit treedt in werking één dag na deze publicatie in de Nederlandse Staatscourant.

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met het voorstel aan de raad en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale tekening en een lijst van aangewezen gronden met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, hun grootte, de grootte van de gedeeltelijke percelen, alsmede de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten, een kaart met daarop de aan de percelen toegedachte bestemming en overige relevante gegevens, met ingang van 5 november 2012 gedurende 6 weken ter inzage bij de gemeente Goedereede, Tramlijnweg 2 te 3252 BH te Goedereede, op elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur. Buiten deze openingsuren kunt u een afspraak maken met de heer D. Breen, telefoon 0187-497752.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk de erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Goedereede te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Zienswijzen

Binnen drie maanden dient de gemeenteraad de aanwijzing van de gronden te bestendigen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de raad te nemen besluit tot aanwijzing van de gronden worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht, in de gelegenheid gesteld om vóór 18 december 2012, schriftelijk of mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het voorgenomen raadsbesluit naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de raad van de gemeente Goedereede, Postbus 38, 3253 ZG Ouddorp. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de heer D. Breen, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Goedereede, tel. 0187-497752.

Bezwaar en beroep

Naast het indienen van zienswijzen bij de raad kunnen belanghebbenden ook rechtstreeks bezwaar maken tegen het besluit van burgemeester en wethouders. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Nederlandse Staatscourant, bij het college van burgemeester en wethouders van Goedereede tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • a. de naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift dient vóór 11 december 2012 door het college van burgemeester en wethouders van Goedereede te zijn ontvangen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Goedereede, Postbus 38, 3253 ZG Ouddorp.

Indien de gemeenteraad het besluit van het college van burgemeester en wethouders bestendigt in een raadsbesluit, kunnen belanghebbenden tegen het raadsbesluit ingevolge de Algemene wet bestuursrecht eveneens bezwaar (en eventueel beroep) instellen. Indien belanghebbenden er voor kiezen om nu reeds bezwaar te maken tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders, dan wordt dat bezwaarschrift ingevolge artikel 6, lid 3 Wvg aangemerkt als tevens te zijn ingediend tegen het raadsbesluit. Belanghebbenden kunnen derhalve ook wachten met het maken van bezwaar totdat het raadsbesluit is genomen (deze regeling van artikel 6, lid 3 Wvg beoogt te voorkomen, dat belanghebbenden tweemaal bezwaar dienen te maken).

Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan hij/zij tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, postbus 50950, 3007 BL Rotterdam.

Naar boven