Logo Harenkarspel
Vaststelling bestemmingsplan ‘Sint Maarten’, Harenkarspel

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Harenkarspel in zijn vergadering van 25 september 2012 het bestemmingsplan “Sint Maarten”overeenkomstig de geometrisch bepaalde planobjecten in het gml-bestand NL.IMRO.0395.BPSTM2010-VA01 met bijbehorende bestanden en verbeelding heeft vastgesteld.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld door tegemoet te komen aan een tweetal ingediende zienswijzen. Daarbij gaat het om de percelen Herenweg 13 en Dorpsstraat 60 door een verruiming van het bouwvlak voor het hoofdgebouw (woning).

Tervisielegging

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van

1 november 2012 tot en met 12 december 2012 ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis Oostwal 2 in Tuitjenhorn.

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de website van de gemeente Harenkarspel www.harenkarspel.nl via beleid en plannen, bestemmingsplannen en bestemmingsplannen in voorbereiding.

Het bestemmingsplan is eveneens raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl , bestemmingsplannen, Noord-Holland, Sint Maarten en via het vermelde plan-identificatienummer.

Beroep

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken de belanghebbende, die zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad hebben gewend en belanghebbenden, die aantonen daartoe redelijkerwijs niet toe in staat te zijn geweest (bijvoorbeeld als gevolg van de gewijzigde vaststelling).

Het beroepschrift moet gestuurd worden aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Volgens artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het vaststellingsbesluit in werking daags na afloop van de eerder vermelde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Tuitjenhorn, 31 oktober 2012

Naar boven