Logo De Wolden
Vaststelling bestemmingsplan De Priensenije Ruinen en verlening van gecoördineerde omgevingsvergunning, De Wolden

Bestemmingsplan De Priensenije Ruinen en omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat gemeenteraad het bestemmingsplan ‘De Priensenije Ruinen’ met bijbehorend beeldkwaliteitsplan op 11 oktober 2012 (gewijzigd) heeft vastgesteld. Ook maken zij bekend dat, met toepassing van de coördinatieregeling, een omgevingsvergunning is verleend voor de bouw van drie woongebouwen (van tien woningen elk) aan de Jan Wierengaweg in Ruinen.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is opgesteld met het doel herstructurering (gedeeltelijke renovatie, sloop en nieuwbouw) van het bestaande zorgcentrum met woningen ‘De Priensenije’ gevestigd aan de Jan Wierengaweg 7 tot en met 59 in Ruinen mogelijk te maken.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Dit betreft het opnemen van een regeling die laden en lossen vanaf de zijde van de Esweg niet toestaat. Ook is de toelichting aangevuld ter verdere onderbouwing van de noodzaak tot herstructurering van De Priensenije.

Coördinatie

De coördinatieregeling wordt toegepast. Dit betekent dat het vastgestelde bestemmingsplan, samen met de omgevingsvergunning voor de bouw van drie woongebouwen, in één procedure zijn voorbereid en worden bekendgemaakt. Het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan en de door burgemeester en wethouders verleende omgevingsvergunning liggen gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorend beeldkwaliteitsplan en de omgevingsvergunning inzien van 1 november tot en met 12 december 2012 via:

  • een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde.

Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zijn ook in te zien via:

  • dewolden.nl, onder inwoners/bouwen en wonen/bestemmingsplannen.

  • ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Beroep instellen kunt u bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tijdens de beroepstermijn kunt u ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Met betrekking tot het vastgestelde beeldkwaliteitplan is geen beroep mogelijk. Het beeldkwaliteitsplan is onderdeel geworden van de welstandsnota.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking op 13 december 2012. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Zuidwolde, 31 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van De Wolden

Naar boven