Logo Amsterdam
Kennisgeving besluit omgevingsvergunning bouwmarkt Luvernes 1 en besluit tijdelijke objectvergunning, Amsterdam

Kennisgeving

Besluit omgevingsvergunning bouwmarkt Luvernes 1 en besluit tijdelijke objectvergunning

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken, ingevolge de artikelen 3.10 en 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, artikel 3.32 van de Wet op de ruimtelijke ordening, en artikel 3:44 van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend en delen dit voorts mede:

Met ingang van 1 november 2012 liggen in het kader van een gecoördineerde voorbereiding en bekendmaking als bedoeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening, gedurende een termijn van zes weken gelijktijdig ter inzage:

  • het besluit omgevingsvergunning van 24 oktober 2012 (activiteiten bouwen, afwijken van het geldend planologisch regime, veranderen van een uitweg en slopen; HZ_WABO_2011-013930, OLO 271789) voor het gedeeltelijk slopen van een kas t.b.v. de realisatie van een drive-in, het uitbreiden en verbouwen van een bouwmarkt, het verhogen van de nieuwe entree , het wijzigen van de gevel, het plaatsen van een winkelwagenoverkapping, het aanbrengen van gevel reclame en reclameaanduidingen op hekwerk, het plaatsen van een routeaanduidingsmast en het veranderen van de in-/uitrit van de bouwmarkt aan de Luvernes 1 te Amsterdam;

  • het besluit tijdelijke objectvergunning als bedoeld in artikel 4.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening van 24 oktober 2012 (Haven nr. Infra/PvD/N BO/12/07900) voor het plaatsen van een 6-tal verwijzingsborden voor het scheiden van klant- en bouwverkeer ten tijde van de bouwwerkzaamheden richting de bouwmarkt.

Voormelde besluiten zijn ten opzichte van de ontwerpen, die eerder in het kader van de gecoördineerde voorbereiding ter inzage hebben gelegen, gewijzigd vastgesteld.

Ter inzagelegging van de besluiten vindt plaats bij Dienst Milieu en Bouwtoezicht, Cruquiusweg 5 te Amsterdam, voor het publiek geopend op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur. De besluiten zijn tevens digitaal raadpleegbaar via: www.amsterdam.nl/ruimtelijkeplannen; alsmede via: www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht over de ontwerpomgevingsvergunning of de ontwerp tijdelijke objectvergunning, kan met ingang van 1 november 2012 gedurende een termijn van zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om eerder zijn zienswijzen naar voren te hebben gebracht.

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis,- en Herstelwet is van toepassing. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding besluiten

De besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van een beroep schorst de werking van het besluit niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te zijn aan de Raad van State, t.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien een verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het desbetreffende besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 31 oktober 2012

Burgemeester en Wethouders van Amsterdam, Namens deze, A.A. Diamandidis Hoofd Vergunningen Bouw en Gebruik

W. Vlemmix Adjunct-directeur Hoofd Sector Infrastructuur& Milieu, Haven Amsterdam

Naar boven