Logo Almelo
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost, gemeente Almelo

De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 18 september 2012 het bestemmingsplan ‘Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost’ gewijzigd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten voor het gebied geen exploitatieplan ex artikel 6.12 Wro vast te stellen. Het bestemmingsplan is een actualisatie van een aantal bestemmingsplannen in het noordoosten van Almelo, globaal gelegen rondom de wijk Almelo NoordOost. Het plangebied omvat drie deelgebieden die globaal kunnen worden geduid als:

  • Het eerste deel van de Ootmarsumsestraat ten oosten van het Lateraalkanaal en het gebied ten noorden daarvan, aan weerszijden van de Mooie Vrouwenweg.

  • Het gebied tussen de Vredeman de Vrieslaan, de Ootmarsumsestraat, Demmersweg en de grens met de gemeente Tubbergen.

  • Het gebied grotendeels gelegen tussen de Markgraven en het kanaal Almelo-Nordhorn, dat aan de oostzijde wordt begrensd door de gemeentegrens en aan de westzijde door het Lateraalkanaal.

In het plan is vastgelegd wat de mogelijkheden zijn van de (afzonderlijke) percelen binnen het gebied. Het nieuwe bestemmingsplan is een actualisatie en heeft voornamelijk een conserverend karakter. Dit betekent dat de bestaande situatie zo veel mogelijk gehandhaafd wordt.

De gemeenteraad heeft besloten het bestemmingsplan vast te stellen met inachtneming van de volgende wijziging van de verbeelding:

De drie bouwvlakken op de verbeelding binnen de bestemming Wonen voor de situering van de hoofdbebouwing op de adressen Robbenhaarsweg 21, 23 en 25 zodanig te verschuiven, dat deze overeenstemmen met het (tot in werking treden van dit besluit) vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied Robbenhaarsweg’.

Beroep (gewijzigde) vaststelling

Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van ter inzage legging beroep instellen bij de Raad van State. Tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kan een ieder in deze termijn beroep instellen.

Eisen beroepschrift

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepsschrift.

Naar boven