Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van 23 oktober 2012, kenmerk 313917, tot wijziging van de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus in verband met de aanpassing van enkele kosten, het wijzigen van de naam van een certificeringsinstelling en het wijzigen van de opleidingseisen voor voetbalstewards

De Minister van Veiligheid en Justitie,

Gelet op de artikelen 4, zevende lid, 8, eerste en tweede lid, en 10, tweede lid, van de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 8 komt te luiden:

Artikel 8. (voetbalorganisaties)

  • 1. In afwijking van artikel 5, eerste lid, kan een beveiligingsorganisatie een persoon met beveiligingswerkzaamheden belasten bij voetbalwedstrijden in het betaald voetbal als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

    • a. hij is aangesteld bij een vereniging in het betaald voetbal;

    • b. hij is in het bezit van een op zijn naam gesteld certificaat Voetbalsteward afgegeven door de directeur betaald voetbal van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, dan wel een erkenning als beroepskwalificaties als bedoeld in artikel 5 van de Algemene wet erkenning EG-beroepskwalificaties voor werkzaamheden als voetbalsteward;

    • c. het betreft beveiligingswerkzaamheden kort voor, tijdens of kort na de wedstrijd van de voetbalorganisatie, in en rond het stadion waar de wedstrijden, bedoeld in de aanhef, plaatsvinden.

  • 2. In afwijking van artikel 5, eerste lid, kan een beveiligingsorganisatie een persoon met beveiligingswerkzaamheden belasten bij voetbalwedstrijden in het amateurvoetbal als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

    • a. hij is aangesteld bij een vereniging in de top- of hoofdklasse van het amateurvoetbal;

    • b. hij is in het bezit is van een op zijn naam gesteld certificaat Voetbalsteward afgegeven door de directeur amateurvoetbal van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, dan wel een erkenning als beroepskwalificaties als bedoeld in artikel 5 van de Algemene wet erkenning EG-beroepskwalificaties voor werkzaamheden als voetbalsteward;

    • c. het betreft beveiligingswerkzaamheden kort voor, tijdens of kort na de wedstrijd van de voetbalorganisatie, in en rond het stadion waar de wedstrijden, bedoeld in de aanhef, plaatsvinden.

B

In artikel 20, derde lid, wordt ‘het Nederlands Centrum voor Preventie (NCP)’ vervangen door: Kiwa NCP.

C

Artikel 24 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt ‘€ 489,–’ vervangen door: € 491,–.

2. In het derde lid wordt ‘€ 59,–’ vervangen door: € 60,–.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten.

TOELICHTING

Met onderhavige regeling zijn enkele wijzigingen in de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (hierna: de regeling) doorgevoerd.

Artikel I, onderdeel A

In artikel 8 van de regeling komt door deze wijziging duidelijker dan voorheen naar voren dat er voor stewards betaald voetbal en stewards amateurvoetbal verschillende opleidingscertificaten worden afgegeven. Voor beide categorieën kunnen beveiligingsorganisaties op grond van dit artikel afwijken van de opleidingseisen die gelden voor beveiligingspersoneel.

Artikel I, onderdeel B

Certificering van particuliere alarmcentrales vindt thans plaats onder de handelsnaam Kiwa NCP. In artikel 20, derde lid, van de regeling, komt dat nu ook tot uitdrukking.

Artikel I, onderdeel C

Op grond van artikel 24, vijfde lid, van de regeling kunnen de bedragen in artikel 24 worden gewijzigd. Het percentage voor deze aanpassing is vastgesteld op 0,42%. De indexering heeft geleid tot verhoging van de bedragen in artikel 24, eerste en derde lid, van de regeling. De indexering leidt niet tot wijziging van het bedrag voor de afgifte van het legitimatiebewijs als bedoeld in artikel 24, tweede lid.

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten.

Naar boven