Logo Hoogeveen
Ontwerpbestemmingsplannen Industrieterrein De Wieken 2010 en Industrieterrein De Wieken 2010, parapluherziening geluidzone industrielawaai alsmede ontwerpbesluit Hogere grenswaarden industrielawaai, Hoogeveen

Ontwerpbestemmingsplan Industrieterrein De Wieken 2010

Het college van B&W heeft voor het gebied van industrieterrein De Wieken een bestemmingsplan voorbereid. Het betreft een herziening van de nu geldende bestemmingsplannen. Met de herziening van het bestemmingsplan wordt beoogd om de veelal oudere plannen aan te passen en ontplooiingsruimte te realiseren voor burgers en particuliere organisaties.

Het plangebied omvat circa 400 ha. en wordt begrensd door (vanuit noordwesthoek met de klok mee gerekend) Middenveldweg, Edisonstraat, Pesserdijk, percelen aan Smirnoffstraat, percelen aan Plesmanstraat, Achteromsedijk, percelen aan Zeppelinstraat, kanaal van Noordscheschut tot en met percelen aan Kanaalweg, Vos van Steenwijklaan, Oranjestraat, Prins Hendrikstraat, Willemskade, Noorderweg omhoog naar Industrieweg, Industrieweg, Voltastraat, westgrens scholenlocatie, grens Stadterij aansluitend op Middenveldweg.

Ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn er verschillende wijzigingen doorgevoerd.

Een aantal wijzigingen wordt hier benoemd. Voor het overige wordt verwezen naar het ontwerpbestemmingsplan waarin alle wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan zijn verwerkt.

De mogelijkheid voor het vestigen van zelfstandige kantoren en praktijkopleidingen is onder voorwaarden opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

Naar aanleiding en op basis van het op 21 december 2011 door Provinciale Staten vastgestelde Luchthavenbesluit (LHB) Luchtsportcentrum Hoogeveen is een aangepaste geluidzone en zijn 2 externe veiligheidszones in het ontwerpbestemmingsplan verwerkt.

Aan ’t Noord heeft de locatie tussen de nummers 223a en 229 de bestemmingen ‘Wonen’ en bijbehorend ‘Tuin’ gekregen met een wijzigingsbevoegdheid ten behoeve van een bouwmogelijkheid.

De mogelijkheid van aan-huis-verbonden beroep of bedrijf, is, net als voor woningen, ook opgenomen voor bedrijfswoningen.

Een klein deel van het gebied tussen de Industrieweg en de Voltastraat heeft de bestemming “Bedrijventerrein-2” in plaats van “Bedrijventerrein-3” gekregen.

Ter inzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van 31 oktober 2012 tot en met 11 december 2012 ter inzage in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de stukken voor bestemmingsplan Industrieterrein De Wieken 2010 ook raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0118.BP20108012001-ON01.

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zijn zienswijze over het ontwerpplan bij de gemeenteraad indienen. Dit kan schriftelijk via Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken, hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw M. Barends via telefoonnummer 14 0528.

Ontwerpbestemmingsplan Industrieterrein De Wieken 2010, parapluherziening geluidzone industrielawaai

Het college van B&W heeft een bestemmingsplan “Industrieterrein De Wieken 2010, parapluherziening geluidzone industrielawaai” voorbereid.

Het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan "Industrieterrein De Wieken 2010" maakt de vestiging van inrichtingen mogelijk, die in belangrijke mate geluidhinder kunnen veroorzaken en die vallen onder artikel 41 van de Wet geluidhinder. Dergelijke inrichtingen mogen alleen in werking zijn op een gezoneerd industrieterrein. De begrenzing van het gezoneerde terrein wordt vastgelegd in het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan "Industrieterrein De Wieken 2010".

Rondom dit industrieterrein ligt een geluidzone en deze geluidzone dient ook in een bestemmingsplan te worden vastgelegd. Aangezien de zone over verschillende om De Wieken heen liggende bestemmingsplannen heen valt en deze niet allemaal tegelijkertijd kunnen worden herzien, is er voor gekozen om een zogenaamd paraplubestemmingsplan voor te bereiden, namelijk bestemmingsplan “Industrieterrein De Wieken 2010, parapluherziening geluidzone industrielawaai”.

Het plangebied omvat aan het gebied De Wieken aansluitende delen van de volgende bestemmingsplannen: Buitengebied Noord, Buitengebied Zuid, Bentinckspark 2009, Krakeel 2007, Oost/Oranjebuurt 2009, Stadscentrum 2008, Noordscheschut, Bentinckspark, deelplan Kalkoven 2009 en Toldijk.

Ter inzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van 31 oktober 2012 tot en met 11 december 2012 ter inzage in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de stukken voor bestemmingsplan Industrieterrein de Wieken 2010, parapluherziening geluidzone industrielawaai ook raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0118.BP20128012002-ON01 .

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zijn zienswijze over het ontwerpplan bij de gemeenteraad indienen. Dit kan schriftelijk via Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken, hiervoor kunt u contact opnemen met mevrouw M. Barends via telefoonnummer 14 0528.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Daarnaast ligt een ontwerpbesluit ter inzage voor het vaststellen van hogere geluidgrenswaarden. Het vaststellen van de hogere waarden heeft betrekking op het industrielawaai veroorzaakt door het industrieterrein De Wieken.

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij B&W van Hoogeveen. Het adres is Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Voor nadere informatie of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw J. de Vries van de afdeling Advies via telefoonnummer 14 0528.

Naar boven