Logo Baarn
Voorontwerpbestemmingsplan Baarn Noord, Baarn

Het college van burgemeester en wethouders van Baarn maakt bekend dat met ingang van vrijdag 26 oktober t/m donderdag 6 december 2012 het voorontwerpbestemmingsplan “Baarn Noord” voor inspraak ter inzage ligt. Gedurende deze periode is het mogelijk een inspraakreactie over het voorontwerpbestemmingsplan, schriftelijk in te dienen bij burgemeester en wethouders van Baarn, Postbus 1003, 3740 BA Baarn. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie of bij vragen kunt u contact opnemen met mevr. E. Nelissen (035-54 81 782 of de heer J.H. Timmerman (035-54 81 729).

Het bestemmingsplangebied ligt aan de noordkant van Baarn. Het gebied wordt begrensd door De Geerenweg (inclusief gebied tussen sportvelden en deel van De Geerenweg) en de Drakenburgerweg aan de noordzijde (inclusief locatie tankstation en de daaraan grenzende parkeerplaats), de Eemweg aan de oostzijde, de Eemnesserweg, Berkenweg, Dalweg en de Kerkstraat in het zuiden en de Amsterdamsestraatweg in het westen.

Het bestemmingsplan “Baarn Noord” vervangt de volgende nu vigerende bestemmingsplannen voor zover gelegen in het plangebied: Baarn Noord/Noord-West, Baarn Noord-Oost (deels), Noordschil (deels), Plataanlaan, en 4 flats aan de Schaepmanlaan.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Uitgangspunt is het behoud en waar mogelijk het versterken van de ruimtelijke kwaliteiten van het plangebied. Dit betekent ruimte bieden voor initiatieven die uit ruimtelijk oogpunt geen bezwaar zijn en anderzijds voorkomen dat ongewenste ontwikkelingen gaan plaatsvinden. Het bestemmingsplan is overwegend conserverend van aard.

Het bestemmingsplan “Baarn Noord” voorziet in de effectuering van het aangewezen beschermde dorpsgezicht “het Rode Dorp” en het binnen het plangebied gelegen gedeelte van het beschermde dorpsgezicht “Prins Hendrikpark”.

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

Het voorontwerpbestemmingsplan “Baarn Noord ” is samen met het collegebesluit van 9 oktober 2012 digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.baarn.nl . Op de homepage van de gemeentelijke website kiest u de snelkeuze “bestemmingsplannen”. Hier kunt u vervolgens bij de ter inzage liggende plannen het voorontwerpbestemmingsplan “Baarn Noord” selecteren. Het voorontwerp wordt ook geplaatst op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.000015-VO01). U kunt het bestemmingsplan daarnaast inzien in het gemeentehuis bij de balie Frontoffice, tussen 8.30 uur en 12.00 uur.

Inspraakavond op woensdag 14 november

Woensdagavond 14 november zal in de kantine van het gemeentehuis van Baarn, ingang Laanstraat een inspraakavond over dit voorontwerpbestemmingsplan gehouden worden. U bent van harte welkom. Aanvang is 19.00 uur. Op deze avond zal het plan toegelicht worden. Daarnaast worden er kaarten opgehangen zodat iedereen het plan kan bekijken. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Als u bij deze inspraakavond aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich vóór 9 november aanmelden bij mevrouw E. Nelissen. U kunt dit doen per e-mail: emmi.nelissen@baarn.nl. Vermeld hierbij uw naam en adres. U kunt zich ook telefonisch aanmelden (035-548 17 82).

Verdere procedure

Na de inspraaktermijn worden alle ingediende reacties beoordeeld. Waar nodig wordt het bestemmingsplan aangepast en wordt het ontwerpbestemmingsplan gereed gemaakt. Vervolgens start de officiële wettelijke procedure. Nadat het college en de raad hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan wordt dit 6 weken voor iedereen ter inzage gelegd en kunnen zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad. De gemeenteraad zal het plan uiteindelijk vaststellen.

Naar boven