Logo Menterwolde
Voorontwerp bestemmingsplan Zuidbroek, Menterwolde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken conform artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat zij een voorontwerp bestemmingsplan hebben opgesteld voor nagenoeg het gehele dorp Zuidbroek.

Zakelijke inhoud

Het voorontwerp heeft betrekking op nagenoeg het gehele komgebied van het dorp, inclusief de noordzijde van het Westeind, de linten Uiterburen e.o. en Achter de Wal e.o. Ook het kassengebied De Akkers e.o. valt onder het plangebied. De bedrijfsterreinen Gouden Driehoek en Industrieterrein vallen daarentegen buiten het plangebied. Hiervoor is een apart bestemmingsplan in voorbereiding. Kijk voor een exact overzicht van de begrenzing van het plangebied op www.menterwolde.nl.

Het voorontwerp regelt de planologische situatie en biedt (kleinschalige) perceelsgebonden ontwikkelingsmogelijkheden. Incidentele woningbouw en de invulling van het voormalige Tandemterrein zijn eveneens in dit bestemmingsplan meegenomen. Aanleiding is de actualisering van de bestaande verouderde plannen, de Dorpsvisie Zuidbroek en de verplichting vanuit de Wet ruimtelijke ordening.

Inspraak

Het voorontwerp wordt onderworpen aan inspraak. Met ingang van maandag, 29 oktober 2012 ligt het voorontwerp gedurende een termijn van 6 weken tijdens openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis te Muntendam (kamer 203) en bij de gemeentewerkplaats, Europaweg 6 in Zuidbroek. Het voorontwerp is ook digitaal te raadplegen op www.menterwolde.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inloopbijeenkomst

Daarnaast wordt er op woensdag 7 november 2012 over het voorontwerp een inloopbijeenkomst bij de gemeentewerkplaats gehouden. Deze bijeenkomst duurt van 16.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze (informele) bijeenkomst kunt u kennisnemen van het voorontwerp en kunt u vragen stellen aan de gemeentelijke vertegenwoordigers.

Belanghebbenden kunnen binnen de termijn van 6 weken naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan burgemeester en wethouders van Menterwolde, Postbus 2, 9649 ZG Muntendam of via e-mail info@menterwolde.nl. Voor een mondelinge zienswijze en voor meer informatie over dit bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het bureau Ruimte, de heer R. Hazekamp, tel. (0598) 658881 of mevrouw L.Leewering, tel. (0598) 654704.

Vooroverleg

Het voorontwerp wordt tevens voor overleg ex artikel 3.1.1. Bro toegezonden aan de provincie, waterschap en andere maatschappelijke organisaties. Ook deze partijen kunnen een reactie geven op het plan. De tijdens de inspraakronde ingediende zienswijzen en de overlegresultaten worden betrokken bij de besluitvorming over de definitieve inhoud van het bestemmingsplan.

Naar boven