Vooraankondiging ruimtelijke plannen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maken ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat de volgende bestemmingsplannen, (project-)afwijkingsbesluiten en structuurvisies in voorbereiding zijn:

  • Bestemmingsplan ‘Molenstraat 47–53 Zundert’ - Bestemmingsplan ten behoeve voor de verbouw van de bestaande panden c.q. winkels aan de Molenstraat 47–53, een uitbreiding van de Aldi aan de achterzijde, het toevoegen van dagwinkels langs de passage, en het splitsen en verbouwen van de bestaande appartement boven de bloemwinkel aan Molenstraat 47.

  • Bestemmingsplan ‘Molenstraat 200 Zundert’ - Bestemmingsplan ten behoeve van de realisatie van zes appartementen en circa 365 m2 commerciële ruimte aan de Molenstraat en één maisonnettewoning en drie grondgebonden woningen met atelierruimte aan de Rutvenstraat te Zundert.

  • Bestemmingsplan ‘Waterman II’ - Bestemmingsplan ten behoeve van het uitbreiden van het bestaande bedrijventerrein Waterman in combinatie met het uitbreiden van de woningvoorraad in Rijsbergen.

  • Bestemmingsplan ‘Parc Tichelt Rijsbergen’ - Bestemmingsplan ten behoeve van 17 nieuwe grondgebonden woningen binnen het concept 'landelijk wonen' in Rijsbergen.

  • Bestemmingsplan ‘Burgemeester Manderslaan, voormalige gemeentewerf te Zundert’ - Bestemmingsplan ten behoeve van het realiseren van 23 grondgebonden woningen op de (voormalige) gemeentewerf te Zundert. De locatie wordt middels Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) uitgegeven.

  • Bestemmingsplan ‘Schouwland Rijsbergen’ - Het bestemmingsplan is met name bedoeld om de op of omstreeks 18 augustus 2011 onherroepelijk geworden bouwvergunning met vrijstelling (ex artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening) voor de realisatie van 18 nieuwe grondgebonden woningen aan Schouwland en Rubertstraat te Rijsbergen, planologisch te verankeren in een nieuw bestemmingsplan.

  • Bestemmingsplan ‘MFA Achtmaal’ - Het bestemmingsplan is met name bedoeld om de realisatie van een multifunctioneel accommodatie juridisch-planologisch mogelijk te maken. In de multifunctionele accommodatie komen verschillende functies, zoals een basisschool, gemeenschapshuis en appartementen.

  • Structuurvisie Zundert 2025 - Het doel van de structuurvisie is om gewenste ontwikkelingen in en rondom de kern Zundert ruimtelijk te onderbouwen, zodat deze door middel van een ruimtelijke procedure mogelijk gemaakt kunnen worden.

  • (Project-)afwijkingsbesluit ‘Leeuwerikstraat 27’ - Het doel van de (project-)afwijking van het geldende bestemmingsplan ‘De Ambachten’ is het legaliseren van de bestaande bedrijfswoning boven het tenniscentrum aan de Leeuwerikstraat 27 te Zundert.

Tegen de in voorbereiding zijnde plannen kunnen nog geen zienswijzen of inspraakreacties worden ingediend. Wanneer er de mogelijkheid is om een reactie in te dienen zal dit bekend worden gemaakt in de Zundertse Bode en op de website www.zundert.nl, onder 'Inwoner', 'Ruimtelijke plannen'.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Strategie en Programmering, telefoonnummer 076-5969819 of 076-5969850.

Naar boven