Logo Katwijk
Ontwerpbestemmingsplan Duinen, Katwijk

Het ontwerpbestemmingsplan Duinen van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpKATduinen-ON01, ligt met ingang van 29 oktober 2012 tot en met 7 december 2012 ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft de Noordduinen, de Zuidduinen en de omgeving van de Sportlaan in Katwijk aan Zee. Het deelgebied Noordduinen wordt aan de noorzijde begrensd door de gemeentegrens met Noordwijk en aan de zuidzijde door de Rijnmond. Het deelgebied Zuidduinen wordt aan de noorzijde begrensd door de Sportlaan en het terrein van het Zeehospitium. Het bestemmingsplan is een herziening van de bestemmingsplannen Landelijk Gebied (1977) en een deel van Katwijk aan Zee (1982).

Omdat de bestemmingsplannen ouder dan 10 jaar moeten ze per 1 juli 2013 zijn herzien, dit is een wettelijk eis. Alle wijzigingen die in de tussentijd hebben plaatsgevonden zijn in het plan verwerkt. Er zijn regelingen opgenomen ter bescherming van de in de duingebieden voorkomende natuurwaarden (Natura2000), archeologische en cultuurhistorische waarden.

Ook worden enkele uitbreidingen mogelijk gemaakt, zoals bij de woningen aan de Sportlaan, bij het theehuis in het Panbos, bij jongerencentrum Scum en op het recreatiecentrum Noordduinen.

MER

Een groot deel van het plangebied is Natura2000 gebied. Daarom moet ter toetsing van de opgenomen ontwikkelingen een Milieueffectrapportage (MER) worden opgesteld, vergezeld van een zogenaamde Passende Beoordeling (natuurtoets). De MER is inmiddels gereed en ligt als bijlage bij het bestemmingsplan ter inzage. De MER wordt tevens voor advies aan de Commissie m.e.r. voorgelegd.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn= NL.IMRO.0537.bpKATduinen-ON01

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op:

http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpKATduinen-ON01

Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis te Katwijk.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk, mondeling of digitaal zijn zienswijze naar voren brengen bij de raad. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer (071) 406 5132

Naar boven