Logo Delft
Ontwerpbestemmingsplan Arubastraat 46-48 en Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage, gemeente Delft

Voor Arubastraat 46-48 is een bestemmingsplan ontworpen en dit gaat ter inzage. Gelijktijdig ligt het bij het ontwerpbestemmingsplan behorende ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ter inzage. Iedereen krijgt de gelegenheid om een reactie te geven op deze documenten.

Het ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied is gelegen in de Indische Buurt. Het plangebied betreft het terrein op de hoek de Arubastraat en de St. Jorisweg, kadastraal bekend onder het nummer N2614. Voor de voormalige kerk, bekend als Onze Lieve Vrouwekerk, is een bouwplan ontwikkeld. Dit bestemmingsplan heeft tot doel het bouwplan te voorzien van een planologisch-juridisch kader.

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

De Wet geluidhinder kent een stelsel van voorkeurswaarden en hogere waarden. De wet zegt dat wanneer er niet voldaan kan worden aan de voorkeurswaarden en maatregelen niet doelmatig zijn, er hogere waarden mogelijk zijn. Het college wil voor 19 woningen een besluit hogere waarden vast te stellen. Het ontwerpbesluit met bijbehorend akoestisch onderzoek ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit inzien

Vanaf 25 oktober 2012 tot en met 5 december 2012 kunt u de besluiten bekijken:

  • in de Stadswinkel aan de Phoenixstraat 16 op afspraak. U kunt bij de Stadswinkel ook een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan kopen.

  • opvragen via www.ruimtelijkeplannen.nl. U voert dan het ID-nummer in, NL.IMRO.0503.BP0024-1001.

  • op www.delft.nl. Ga naar Inwoners > Gemeente en democratie > Democratie en inspraak en klik door naar Plannen in procedure

Inloopavond

Op 6 november 2012 wordt er van 17.30 tot 19.30 een inloopavond gehouden op de locatie Delft Bouwt, Barbarasteeg 2. Tijdens deze avond kunt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken en vragen stellen. Ook is er de mogelijkheid tot het indienen van een mondelinge zienswijze.

Reageren?

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Het is namelijk een ontwerpplan. Dit betekent dat wij het kunnen aanpassen op basis van de reacties die we erover krijgen. Wilt u reageren? Stuur dan een brief met uw reactie (zienswijze) op het ontwerpbestemmingsplan naar:

De gemeenteraad van Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

U kunt gedurende de inzagetermijn ook reageren op het ontwerpbesluit hogere waarden door uw zienswijze te sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders van Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

In uw zienswijze moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk bestemmingsplan of ontwerpbesluit het gaat. U kunt uw reactie tot en met 5 december 2012 indienen.

Hoe gaat het nu verder?

Reageert u op het ontwerpbestemmingsplan? Dan ontvangt u een nota waarin alle binnengekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota zienswijzen en het bestemmingsplan worden daarna aan de gemeenteraad aangeboden. Het college van burgemeester en wethouders beslist over het besluit hogere waarden Wet geluidhinder en beantwoordt uw reactie. Zijn het college en de gemeenteraad akkoord? Dan publiceert de gemeente dat het bestemmingsplan en het besluit zijn vastgesteld. Dat doen we in de Staatscourant, de Delftse Post en op www.delft.nl

Naar boven