Logo Hendrik-Ido-Ambacht
Vaststelling bestemmingsplan Landelijk gebied Sandelingen-Ambacht, Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat, op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht in zijn vergadering van 10 september 2012 besloten heeft tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Landelijk gebied Sandelingen-Ambacht

Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • in het noorden: de Waal met de daarbij behorende zuidoever met het historische dijklint Achterambachtseweg (nummers 8 tot en met 47b)

  • in het oosten: de bebouwde kom met de bebouwingszones ‘Dorp’ en ‘Sandeling’ en, ter hoogte van de A16, de Antoniuslaan en de Hendrik Ydenweg.

  • in het zuiden: de Langeweg (nummers 77 tot en met 113).

  • in het westen: de Rijksstraatweg (nummers 42 tot en met 52).

De voornaamste reden voor het maken van het nieuwe plan is het voldoen aan de inhoudelijke en digitalen eisen van de Wet ruimtelijke ordening. Het nieuwe plan is consoliderend van aard.

Aangebrachte wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad voornamelijk op basis van een na-inventarisatie besloten - ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen - tot het aanbrengen van enkele wijzigingen. Deze wijzigingen - die bedoeld zijn beter aan te sluiten op het huidige vigerende bestemmingsplan - zijn conserverend van aard en hebben betrekking op de volgende onderdelen.

Regels:

Artikel 3.5.2 van de regels wordt als volgt aangevuld:

Het in lid 3.5.1. vervatte verbod geldt niet voor werkzaamheden die aangemerkt kunnen worden als ‘het normale agrarisch gebruik van de gronden, die geen wijziging aanbrengen in het natuurlijke en bestaande verloop van watergangen’.

Artikel 19.3.2 van de regels wordt als volgt aangevuld:

Het verbod van lid 19.3.1.is niet van toepassing, indien de werkzaamheden kunnen worden aangemerkt als ‘het normale agrarisch gebruik van de gronden zoals dat ook in het verleden heeft plaatsgevonden’.

In artikel 3.1 wordt een nieuw sublid 3.1.4 toegevoegd:

Ter plaatse van de aanduiding “caravanstalling” zijn de in lid 3.1.1. bedoelde gronden tevens bestemd voor het stallen van caravans.

Verbeelding

De kas op het perceel Langeweg 93 krijgt de aanduiding “caravanstalling”.

Voor het complete overzicht van de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel en -besluit en de bijbehorende bijlage 1 Staat van wijzigingen bestemmingsplan Landelijk gebied Sandelingen-Ambacht.

Exploitatieplan

Er was geen aanleiding om ingevolge artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening over te gaan tot het vaststellen van een exploitatieplan, aangezien het plan niet voorziet in bouwplannen zoals bedoeld in artikel 6.2.1 van het Besluit ruimtelijke ordening waarvoor het kostenverhaal niet anderszins is verzekerd. Bovendien was het in dit geval niet vereist door middel van een exploitatieplan regels vast te stellen als bedoeld in artikel 6.12, lid 2 onder b en c van de Wet ruimtelijke ordening.

Stukken ter inzage

Met ingang vanaf 25 oktober 2012 ligt gedurende een periode van zes weken het vastgestelde bestemmingsplan op de volgende plaatsen voor een ieder ter inzage.

De bronbestanden zijn geplaatst op http://ro.h-i-ambacht.nl/0531/CA5D178D-85FD-41E0-A262-BEDFC6137274/

Op de site ruimtelijkeplannen.nl zijn de bestanden geplaatst met het identificatienummer (IDN):

NL.IMRO.0531.bp04Landelgebied.3001.

Op de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl onder de naam bestemmingsplan Landelijk gebied Sandelingen-Ambacht in de rubriek ‘ruimtelijke plannen’ onder ‘wonen en wijken’ vindt u de pdf-bestanden.

De papieren versie ligt in het informatiecentrum van het gemeentehuis in Hendrik-Ido-Ambacht, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht, tijdens openingstijden en de bibliotheek aan de Hoge Kade 52 te Hendrik-Ido-Ambacht, tijdens openingstijden.

Indienen beroep en verzoek om voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging van zes weken kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Landelijk gebied Sandelingen-Ambacht bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • a. een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

  • b. een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • c. iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht tegen de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Landelijk gebied Sandelingen-Ambacht treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn van zes weken een dergelijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Landelijk gebied Sandelingen-Ambacht niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Naar boven