Verlenging Circulaire bewaken en beveiligen van personen, objecten en diensten

In de circulaire bewaken en beveiligen van personen, objecten en diensten, d.d. 1 oktober 2008, kenmerk 5556864/08/NCTb, is de verantwoordelijkheidsverdeling en werking van het stelsel bewaken en beveiligen uiteengezet. Deze circulaire is per 23 september 2012 komen te vervallen. Per 1 januari 2013 zal de Nationale Politie een feit zijn. Deze gebeurtenis zal leiden tot een aantal wijzigingen in de circulaire, die nu nog niet in volle omvang zijn te voorzien. Daarom heb ik besloten de geldigheid van de bestaande circulaire met terugwerkende kracht tot de datum van geldigheid te verlengen tot en met 31 december 2012.

Met deze verlenging komt een tweetal actualiseringen van technische aard:

  • Per 1 oktober 2012 is de nieuwe NCTV-organisatie formeel een feit. Overal waar gesproken wordt over de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en NCTb, moet Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en NCTV gelezen worden.

  • De taken van de EBB-organisatie gaan per 1 oktober 2012 over naar de nieuwe directie Bewaking, Beveiliging, Burgerluchtvaart, DB3. Overal waar gesproken wordt over de Eenheid Bewaken en Beveiligen en EBB, moet de directie Bewaking, Beveiliging, Burgerluchtvaart en DB3 worden gelezen.

’s-Gravenhage, 16 oktober 2012

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten.

Naar boven