Logo Lelystad
Ontwerp bestemmingsplan Lelystad – Dijklichaam Flevokust, Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat met ingang van 25 oktober 2012 gedurende zes weken in het Stadhuis aan het Stadhuisplein 2 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Lelystad – Dijklichaam Flevokust met bijbehorende stukken (GML-bestand NL.IMRO.0995.BPDijkFlevokust-ON01). Het Stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00, op donderdag avond van 18.00 uur tot 20.00 uur. Tevens zijn de stukken digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en .

De stukken in te zien op de gemeentelijke website www.lelystad.nl. .

In het gemeentelijke Structuurplan is de ontwikkeling van het bedrijventerrein Flevokust vastgelegd. Bij het bedrijventerrein wordt ook een nieuwe binnenhaven aangelegd. Om deze binnenhaven te kunnen realiseren is de aanleg van een dijklichaam noodzakelijk. Voor het zetten van het zand van dit dijklichaam is veel tijd nodig. De aanleg er van dient dan ook ruimschoots vóór de aanleg van de binnenhaven plaats te vinden. Om dijklichaam op korte termijn aan te kunnen leggen is hiervoor een afzonderlijk bestemmingsplan opgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan Lelystad-Dijklichaam Flevokust is een bestemmingsplan waarmee de bestemming uit het geldende bestemmingsplann Landelijk gebied Oostelijk Flevoland 1979 (bestemming “agrarische doeleinden”) wordt omgezet in de bestemming “Zandlichaam”..

Een ieder kan binnen genoemde termijn van zes weken schriftelijk zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 91, 8200 AB Lelystad. Voorts bestaat gedurende deze termijn de mogelijkheid mondelinge zienswijzen te geven. Hiertoe dient een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Ruimtelijke Dienstverlening, telefoonnummer 14-0320

Lelystad, 16 oktober 2012

Naar boven