Logo Weststellingwerf
Vaststelling facetbestemmingsplan kernen Weststellingwerf, Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 17 september 2012 heeft vastgesteld het facetbestemmingsplan kernen Weststellingwerf. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de grootste delen van de kernen van de gemeente Weststellingwerf. Het plangebied komt grotendeels overeen met de plangebieden van de vigerende bestemmingsplannen voor de kernen. Het facetbestemmingsplan voorziet in een versnelling van de procedures voor nieuwe woningen binnen de bebouwde kom, een aanvulling van de bouw- en gebruiksregels van de bestemmingsplannen ten aanzien van zorg en duurzaamheid en de borging van kwaliteit bij recreatiewoningen door middel van minimale bouwmaten.

De wijziging

De wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreft voor recreatiewoningen een wijziging in de regels waarbij de minimale oppervlaktemaat van ten minste 70 m2 is gewijzigd in meer dan 70 m2.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 25 oktober gedurende een termijn van zes weken in het Publiekscentrum in het gemeentehuis Griffioenpark 1 te Wolvega, voor een ieder ter inzage. Het bestemmingsplan is tevens via de websites www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

Hoe kunt u beroep instellen?

Beroep tegen de vaststelling kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. In dit geval treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven