Logo Heerhugowaard
Ontwerp-Structuurvisie Stationsgebied Heerhugowaard

Voor het Stationsgebied Heerhugowaard is een nieuwe structuurvisie in voorbereiding. Deze structuurvisie ligt nu, na de afgeronde inspraakronde, formeel als ontwerp ter inzage.

De ontwerp-structuurvisie geeft richting aan het denken over de toekomst van het Heerhugowaardse Stationsgebied. In het verlengde van de gemeentelijke structuurvisie ‘Stad van Kansen’ wil de gemeente Heerhugowaard zo de kansen die het Stationsgebied de komende jaren met zich meebrengt met beide handen aangrijpen. En er worden al kansen gegrepen. De komst van het nieuwe ziekenhuis, de provinciale investeringen in de capaciteitsuitbreiding van de N242 in het verlengde van de A9 inclusief twee nieuwe fietsbruggen, een energieneutrale nieuwe school, de transformatie van een kantoor naar een zorgsteunpunt met verzorgingstehuis en de nieuwbouw en vestiging van grote nieuwe werkgevers in het Stationsgebied zijn daar al de eerste voorbeelden van. De structuurvisie Stationsgebied Heerhugowaard dient uiteindelijk als leidraad én als aanjager/inspiratie voor de verdere geleidelijke opwaardering van het Stationsgebied.

De ontwerp-structuurvisie is in samenwerking met betrokken in het gebied opgesteld. Aan de formele terinzagelegging van de ontwerp-structuurvisie zijn een interactief proces en een inspraakronde vooraf gegaan.

De begrenzing van het visiegebied is grofweg de N242 en de Westtangent, de Stationsweg, Titanialaan en rondom de Zuidtangent. In de ontwerp-structuurvisie wordt onder andere beoogd het Heerhugowaardse Stationsgebied steviger in het stedelijk weefsel van Heerhugowaard en de regio op te nemen. De visie zoekt daarom ook de (programmatische en ruimtelijke) aansluiting met en doet uitspraken over aangrenzende gebieden binnen de gemeente.

Terinzageligging

De ontwerp-Structuurvisie Stationsgebied Heerhugowaard ligt vanaf donderdag 25 oktober gedurende zes weken ter inzage in het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 en Info(n)oord, Middenweg 541a. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur. De openingstijden van Info(n)oord zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur. De ontwerp-structuurvisie is tevens digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging is er voor ingezetenen en belanghebbenden de mogelijkheid om een zienswijze schriftelijk en/of mondeling kenbaar te maken aan de gemeenteraad (Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard). Voor het mondeling kenbaar maken van uw zienswijze wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met P.J.M. Rentinck, gebiedsmanager Stationsgebied, telefoonnummer 072 57 55 329.

Heerhugowaard, 16 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven