Logo Heerenveen
Publicatie vestiging voorkeursrecht Wet Voorkeursrecht Gemeenten, Heerenveen

Bekendmaking gemeente Heerenveen

(artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten)

Aanwijzing plangebied Nieuw Thialf Heerenveen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen maken ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat zij bij besluit van 16 oktober 2012, percelen die gelegen zijn in het plangebied Nieuw Thialf Heerenveen voorlopig hebben aangewezen en de Raad van de gemeente Heerenveen hebben voorgesteld deze zelfde percelen aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn en dat hun besluit en voorstel aan de Raad van de gemeente Heerenveen ter inzage ligt. Het plangebied wordt globaal omsloten door de Heremaweg, Pim Mulierlaan en de spoorlijn Leeuwarden-Zwolle. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het voorstel behorende kaart en lijst van voorlopig aangewezen percelen. Het besluit en voorstel van ons college van burgemeester en wethouders van 16 oktober 2012 treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant en geldt voor een termijn van drie maanden.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen tot voorlopige aanwijzing van de percelen gelegen in het plangebied Nieuw Thialf Heerenveen als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing verklaard. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het voorstel aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Heerenveen te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Zienswijzen

Ter voorbereiding van het besluit van de raad, worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om gedurende een periode van 6 weken schriftelijk en/of mondeling zienswijzen naar voren te brengen tegen het voorstel van burgemeester en wethouders van 16 oktober 2012. De schriftelijke zienswijzen dienen vanaf 26 oktober 2012 tot en met 7 december 2012 aan de raad van de gemeente Heerenveen gericht te worden. Adres: Postbus 15000, 8440 GA Heerenveen. Wanneer belanghebbenden een mondelinge zienswijze willen indienen kan daartoe een afspraak worden gemaakt met mw. M.A. Bootsma (telefoonnummer 0513 - 617651) en/of de heer S.G. Nijsingh (telefoonnummer 0513-617778).

Bezwaar en voorlopige voorziening

Op het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen tot voorlopige aanwijzing en het doen van een voorstel aan de raad om de percelen gelegen in het plangebied Nieuw Thialf Heerenveen aan te wijzen als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd, is de rechtsbescherming die de Algemene wet bestuursrecht biedt van toepassing. Dit houdt in dat belanghebbenden gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit een bezwaarschrift kunnen indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen gericht te worden. Adres: Postbus 15000, 8440 GA Heerenveen. Vervolgens kunnen belanghebbenden, indien zij het niet eens zijn met de beslissing op het bezwaarschrift, beroep instellen bij de arrondissementsrechtbank te Leeuwarden.

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen een besluit en/of een voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen, bestaat tevens de mogelijkheid om de President van de Arrondissementsrechtbank Leeuwarden te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De President zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond. Daarnaast bent u griffierecht verschuldigd.

Ter Inzage

Het besluit op basis waarvan de gronden voorlopig zijn aangewezen en het voorstel op basis waarvan de Raad kan besluiten de gronden aan te wijzen en de daarbij behorende stukken (de lijst van aangewezen percelen en de kadastrale tekening van aangewezen percelen) liggen vanaf 26 oktober 2012 tijdens kantooruren ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis (Crackstraat 2, te Heerenveen). De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur. Op donderdagavond is inzage mogelijk van 19.00 tot 20.00 uur na telefonische afspraak met mevrouw M.A. Bootsma (telefoonnummer 0513-617651) en/of de heer S.G. Nijsingh (telefoonnummer 0513-617778)

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich richten tot mevrouw M.A. Bootsma, telefoonnummer 0513-617651 en/of de heer S.G. Nijsingh, telefoonnummer 0513-617778.

16 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen

Naar boven