Logo Maasgouw
Kennisgeving verlening omgevingsvergunning voor een Brede Maatschappelijke Voorziening hoek Schoolstraat/Molenweg, gemeente Maasgouw

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken bekend dat zij

op grond van artikel 2.1, lid 1, onder a, b en c, alsmede artikel 2.12, lid 1 onder a, onder 3° Wabo, een omgevingsvergunning hebben verleend voor de activiteiten “bouwen”, “het gebruiken van gronden in strijd met een bestemmingsplan” (i.c. het bestemmingsplan ' Op de Toom') en “kappen”. Dit op verzoek van de gemeente Maasgouw, Postbus 7000, 6050 AA Maasbracht ten behoeve van het volgende plan:

  • Een Brede Maatschappelijke Voorziening inclusief de hiervoor benodigde infrastructuur (parkeerplaats en speelplaatsen), plaatselijk bekend hoek Schoolstraat/Molenweg op de locatie kadastraal bekend als gemeente Thorn, sectie A, nummer 3875, 4333 (ged.) en 4459 (ged.).

De definitieve omgevingsvergunning wijkt niet af van de ontwerp-omgevingsvergunning welke van 5 juli 2012 tot 16 augustus 2012 voor eenieder ter inzage heeft gelegen. Tegen het ontwerp-besluit zijn twee zienswijzen ingebracht. Op grond van deze zienswijzen is de ruimtelijke onderbouwing op een tweetal punten aangepast. Het betreft het wijzigen van de datum van het akoestisch onderzoek en het verwijderen van de tekst over het gebruik van het parkeerterrein als evenemententerrein.

De vastgestelde omgevingsvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken (o.a. ruimtelijke onderbouwing), ligt met ingang van 25 oktober 2012 gedurende zes weken ter inzage in de info-ruimte van het team Vergunningverlening op de eerste verdieping van het Publiekscentrum van het gemeentehuis, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, uitgezonderd gedurende de avondopenstelling).

Daarnaast is uitsluitend het besluit met de ruimtelijke onderbouwing digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het besluit kan binnen zes weken na de dag van terinzagelegging van het besluit een beroepschrift wordt ingediend bij de rechtbank te Roermond,sector bestuursrecht, postbus 950, 6040 AZ Roermond door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren

    heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet

    overeenkomstig artikel 3.10 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht juncto afdeling 3.4

    Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren

    heeft gebracht.

  • een belanghebbende die tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

    besluit bezwaren heeft.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van het beroep te bevatten. Van de indiener van het beroepschrift wordt griffierecht geheven. Nadere informatie hierover wordt verstrekt door de griffie van de Rechtbank.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verlopen.

Hebben u of derde belanghebbenden er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 950, 6040 AZ te Roermond, worden gevraagd. In dat geval moet binnen genoemde termijn ook een beroepsschrift worden ingediend. Een afschrift dient bij het verzoek te worden overlegd.

Maasbracht, 24 oktober 2012

Naar boven