Logo Castricum
Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoogegeest 28a’ in Akersloot, Castricum

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoogegeest 28a’ in Akersloot. Voordat het bestemmingsplan ter vaststelling wordt aangeboden aan de gemeenteraad, wordt een ieder in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van het ontwerpbestemmingsplan.

Het plangebied bevindt zich in het bebouwingslint aan de Hoogegeest, één van de noordelijke uitlopers van Akersloot. De voorzijde van het perceel bevindt zich op de strandwal en de achterzijde loopt over in de vroegere strandvlakte.

Het bestemmingsplan voorziet in het slopen van de bestaande bebouwing en het bouwen van vijf woningen. Het huidige complex is in gebruik als plantenkwekerij. Het totale plangebied beslaat een oppervlakte van ruim 2,5 hectare, op de locatie bevindt zich 11.066 m2 aan glasopstanden en 935 m2 aan bedrijfsgebouwen. De totale bebouwing wordt circa 600 m2 verspreid over 5 bouwkavels.

Inzage:

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 25 oktober 2012 tot en met woensdag 5 december 2012, gedurende de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis te Castricum. De actuele openingstijden en het plan zijn te raadplegen op de website van de gemeente Castricum, www.castricum.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nlonder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0383.BPA12Hoogegeest28a-ON01

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (Postbus 1301, 1900 BH Castricum), onder vermelding van ‘ontwerpbestemmingsplan Hoogegeest 28a in Akersloot’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie: dhr. K. Adema, afdeling Ontwikkeling, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 0251 (geen netnummer nodig)

Castricum, 24 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Castricum

Naar boven