Logo Etten-Leur
Bestemmingsplan Spoorzone Noord, gemeente Etten-Leur

Burgemeester en wethouders van de gemeente Etten-Leur maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van

1 oktober 2012 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan ‘Spoorzone Noord’ (NL.IMRO.0777.0040SPOORZONENOORD-3001). De wijzigingen zijn verwoord in het besluit.

Het bestemmingsplan ‘Spoorzone Noord’ heeft betrekking op het gebied omsloten door de Concordialaan (zuidzijde noordelijk trottoir), de Zonnestad (oostzijde grens openbaar gebied), de spoorlijn Breda - Roosendaal (zuidzijde van zuidelijk spoor) en de Hoevenseweg (westzijde grens openbaar gebied).

Het besluit tot vaststelling met de daarbij horende stukken waaronder het raadsvoorstel en bestemmingsplan liggen gedurende de periode van 25 oktober tot en met 6 december 2012 voor een ieder ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor, Roosendaalseweg 4 te Etten-Leur. De stukken zijn ook raadpleegbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur.nl bij Wonen & Leven > Ruimtelijke Plannen > Spoorzone Noord.

Daarnaast zijn het bestemmingsplan en raadsbesluit van 1 oktober 2012 raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de periode van 26 oktober tot en met 6 december 2012 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Spoorzone Noord’ beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die bij de gemeenteraad een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp-bestemmingsplan alsmede die belanghebbende die aantoont redelijkerwijze niet in staat te zijn geweest zich tijdig tot de gemeenteraad te wenden. De belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen, kan eveneens van deze beroepsmogelijkheid gebruik maken.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij degene die beroep instelt tevens een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Spoorzone Noord’ is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het raadsbesluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Etten-Leur, 24 oktober 2012

Naar boven