Logo Rucphen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Kom Schijf’, Rucphen

Burgemeester en wethouders van Rucphen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Kom Schijf” ter inzage wordt gelegd.

Inhoud in het kort

Het ontwerpbestemmingsplan omvat de actualisering, digitalisering en samenvoeging van alle geldende ruimtelijke plannen binnen de bebouwde kom van de kern Schijf. Daarbij gaat het met name om een algehele herziening van het verouderde bestemmingsplan “Bebouwde kom Schijf.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt onderdeel uit van het actualisatieprogramma voor ruimtelijke plannen waaraan de gemeente Rucphen momenteel werkt. In dit kader heeft het plan een conserverend en consoliderend karakter: de bestaande (planologische) situatie is het uitgangspunt. Alleen wanneer sprake is van ontwikkelingen die al mogelijk zijn in de geldende bestemmingsplannen en van initiatieven waarvoor reeds een separate procedure is doorlopen, zijn deze in het ontwerp meegenomen. Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt dus uitsluitend beoogd om de planologische regelingen en bestemmingen in de bestaande en deels verouderde plannen over te zetten naar een actueel en digitaal bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan, met de hierbij behorende stukken, zal met ingang van 25 oktober 2012 gedurende een termijn van zes weken (t/m woensdag 5 december 2012) tijdens openingstijden ter inzage liggen in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 27 te Rucphen.

Daarnaast is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende bovenstaande termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen.

Het indienen van een mondelinge zienswijze is uitsluitend mogelijk na het maken van een afspraak met de afdeling Ruimte, telefoon 0165-349524.

Naar boven