Logo Ermelo
Structuurvisie Functieverandering vastgesteld, Ermelo

Op 11 oktober 2012 heeft de gemeenteraad van Ermelo op grond van artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening structuurvisie Functieverandering vastgesteld. De vastgestelde structuurvisie ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 2 te Ermelo. U kunt hiervoor terecht

tijdens de openstelling van het Klantcontactcentrum. De digitale versie is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (tabblad ‘Structuurvisies’), onder identificatienummer

NL.IMRO.0233.SVfunctieverander-0401. U kunt de stukken daar downloaden of digitaal inzien. Ook op de gemeentelijke site www.ermelo.nl is hierover informatie te vinden.

Inhoud structuurvisie functieverandering

De structuurvisie is een thematische structuurvisie waarin de mogelijkheden voor functieverandering van voormalige agrarische bedrijfsbebouwing worden uitgewerkt en heeft betrekking op een groot gedeelte van het buitengebied van de gemeente Ermelo.

De visie dient als basis voor het toekomstige beleid van de gemeente op functieverandering. Nieuwe plannen en verzoeken worden aan dit beleid getoetst. Maar ook dient de structuurvisie als bron van inspiratie en als basis voor concrete uitvoeringsplannen.

Uitdrukkelijk worden geen concrete bestemmingen vastgelegd. De structuurvisie bevat ook geen voor burgers bindende voorschriften. Deze worden pas neergelegd in later uit te werken bestemmingsplannen.

Deze structuurvisie is van toepassing op alle functieveranderingsplannen die ná 29 februari 2012 zijn ontvangen. Oudere initiatieven zullen worden getoetst aan het generieke regionale en provinciale beleid.

Aanpassingen

De ontwerp-structuurvisie heeft vanaf 20 juni 2012 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Tijdens

deze inspraakperiode zijn zienswijzen ingediend. Een aantal hiervan hebben geleid tot aanpassingen.

Deze aanpassingen zijn opgenomen in de Nota zienswijzen. Ook zijn er ambtshalve wijzigingen aangebracht . Deze wijzigingen vindt u terug in de Nota ambtshalve zienswijzen. Deze nota's maken onderdeel uit van het raadsvoorstel. Tijdens de vaststelling heeft de gemeenteraad een amendement aangenomen, waarbij de structuurvisie wordt aangevuld. Dit amendement is verwerkt in de definitieve versie van de structuurvisie.

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt in werking op de dag na deze bekendmaking. Tegen het besluit van de

gemeenteraad van Ermelo tot vaststelling van de structuurvisie kan op grond van artikel 8:5 van de

Algemene wet bestuursrecht géén bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Opheffing moratorium

Sinds 29 februari 2012 neemt de gemeente geen nieuwe verzoeken tot functieverandering in behandeling. Door de inwerkingtreding van de structuurvisie Functieverandering vervalt dit moratorium. Dit betekent dat u weer nieuwe plannen voor functieverandering kunt indienen. Aan het indienen van een verzoek tot functieverandering zijn kosten verbonden.

Voor meer informatie over de wijze van indiening of de kosten kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum.

Spreekuur functieverandering

Om functieveranderingsverzoeken nog beter te begeleiden, heeft het college besloten om een wekelijks spreekuur over functieverandering te houden. Tijdens dit spreekuur kunt u in overleg treden met de gemeente en kunt u al uw vragen stellen over nieuwe of lopende functieveranderingen.

Het inloopspreekuur vindt wekelijks plaats op maandag, van 16.00 tot 17.00 uur in het gemeentehuis. U kunt zich hiervoor aanmelden bij het Klantcontactcentrum. Aan het spreekuur zijn geen kosten verbonden.

Het college van burgemeester en wethouders.

Naar boven