Logo Westvoorne
Ontwerpbestemmingsplan Dorpsgebied Rockanje noord, Westvoorne

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Dorpsgebied Rockanje noord met ingang van 25 oktober 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 te Rockanje. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 tot 18.30 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is te downloaden van de gemeentelijke website www.westvoorne.nl/grondgebied, onder het kopje ‘bestemmingsplannen’. Ook is het plan in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.0614.1210bpDGRockNoord-0010.

Plangebied

Het plangebied bestaat uit het dorpsgebied van Rockanje ten noorden van de Hoogvlietlaan en de Dirk van Voornelaan. Het nieuwe plan vervangt de plannen Dorpscentrum Rockanje, Raadhuislaan Dwarsweg en Swinshoek en het plan Rockanje Dorp (na 7e herziening) voor zover het betreft het plangebied ten noorden van de Hoogvlietlaan en de Dirk van Voornelaan. Het bedrijventerrein Moolhoek en het merendeel van het gebied De Drenkeling blijven buiten het nieuwe bestemmingsplan.

Ten opzichte van het voorontwerp is het plangebied uitgebreid met enkele percelen ten noorden van de Vestalaan/Vestahof en de percelen Korteweg 2-6. Door deze wijziging sluit de plangrens op die plekken aan bij de plangrens van het bestemmingsplan Landelijk Gebied Westvoorne en die van het nieuwe bestemmingsplan voor de Drenkeling (in voorbereiding). Daarnaast is ook de locatie De Rots in het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan opgenomen.

Inhoud nieuwe bestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan geeft een actualisatie van de huidige bestemmingslegging. Ook is het plan opgesteld vanuit het oogpunt van vereenvoudiging van regelgeving. In het plan zijn enkele kleine nieuwe ontwikkelingen verwerkt. De opzet van het bestemmingsplan sluit aan bij de opzet van het plan Dorpsgebied Rockanje, dat in januari 2011 voor het zuidelijk deel van het dorp is vastgesteld.

Indienen zienswijzen

Tijdens de bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de raad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met de behandelende ambtenaar van het team Gebiedsontwikkeling via telefoonnummer (0181) 40 81 22.

Rockanje, 24 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Westvoorne de secretaris Anita Vlekke

de burgemeester Peter de Jong

Naar boven