Logo Zutphen
Notitie Rijkweidte en Detailniveau Buitengebied Zuid en West, Zutphen

Bekendmaking ter inzage legging Notitie Reikwijdte en Detailniveau bestemmingsplan Buitengebied Zuid en West, gemeente Zutphen

De gemeente Zutphen is bezig met de voorbereiding van een nieuw bestemmingsplan “Buitengebied Zuid en West”. Het nieuwe bestemmingsplan zal voorzien in een geactualiseerde planologisch-juridische regeling voor het buitengebied Zuid en West.

Het nieuwe bestemmingsplan gaat ruimte bieden voor activiteiten die genoemd zijn in het Besluit milieueffectrapportage. Hierbij moet u denken aan mogelijkheden voor natuurontwikkeling (EHS), de schaalvergroting in de landbouw en overige functiewijzigingen.

Tevens ligt een deel van het buitengebied binnen of nabij Natura 2000 gebied. De genoemde mogelijkheden kunnen wellicht significante effecten op het Natura 2000 gebied hebben. Hiervoor is een passende beoordeling noodzakelijk.

Gelet hierop verplicht de Wet milieubeheer in samenhang met het Besluit milieu-effectrapportage tot  een onderzoek naar de milieueffecten in de vorm van een milieueffectrapportage (m.e.r.). Deze effecten zullen worden beschreven in een milieueffectrapport (MER).

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Als voorbereiding op de milieueffectrapportage heeft de gemeente een Notitie Reikwijdte en  Detailniveau opgesteld. Dit document geeft globaal een beschrijving voor welke activiteiten het MER wordt opgesteld en op welke manier en tot welk detailniveau de milieueffecten van deze onderwerpen zullen worden beschouwd.

Overleg en inspraak

Voorafgaande aan het opstellen van het MER is het verplicht om een raadplegingsronde te houden. Tijdens deze raadpleging kunnen de bij de besluitvorming over het bestemmingsplan betrokken bestuursorganen hun advies uitbrengen. Daarnaast wordt door middel van deze kennisgeving een ieder in de gelegenheid gesteld in een periode van zes weken, derhalve van 26 oktober 2012 tot en met 6 december 2012, schriftelijk of mondeling een zienswijze over het voornemen en de notitie naar voren te brengen. Rekening houdende met de Notitie Reikwijdte en Detailniveau en de ingekomen reacties en adviezen zal het MER daarna worden opgesteld.

Stukken inzien

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau kunt u inzien in het gemeentehuis bij het Loket, ’s Gravenhof 2 te Zutphen.

De stukken zijn tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen, www.zutphen.nl, onder “Nieuws” en dan kiezen voor “Plannen ter inzage”.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen een zienswijze over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau, schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Zutphen, Postbus 41, 7200 AA Zutphen. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling reacties kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt. U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling Klantcontact/team Omgeving, telefoonnummer 14 0575.

Zutphen, 24 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven