Logo Simpelveld
Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘Hennebergstraat 7 kavels te Simpelveld’

Burgemeester en wethouders van Simpelveld maken bekend dat de gemeenteraad op 11 oktober 2012 het bestemmingsplan ‘Hennebergstraat 7 kavels te Simpelveld’ heeft vastgesteld

Bij de vaststelling zijn enkele tekstuele wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Tevens hebben we beter beschreven hoe we met waterafvoer omgaan in het nieuwe plan.

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om 7 woningen te bouwen aan de Hennebergstraat in Simpelveld. Dit is kadastraal bekend als gemeente Simpelveld, sectie D, gedeeltelijk nr. 3387 en gedeeltelijk nr. 2961.

Vanaf donderdag 25 oktober 2012 ligt het bestemmingsplan ter inzage.

Iedereen kan dit bestemmingsplan zes weken lang inzien. Dus tot en met 5 december 2012. Dit kan op het Gemeentehuis aan de Markt 1, in Simpelveld. De openingstijden zijn:

  • maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur

  • woensdagmiddag van 13:30 tot 19:00 uur.

U kunt het bestemmingsplan ook op Internet inzien. Dat kan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Via de gemeentelijke website www.simpelveld.nl kunt u ook een link vinden naar dit bestemmingsplan, onder het menu “bouwen en wonen”, submenu “ruimtelijke plannen”.

De digitale naam van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.965.BPLKS01Henneberg7K-VA01.

Tijdens de zes weken dat u het vastgestelde bestemmingsplan kunt inzien, kunt u een reactie hierop geven. Deze reactie heet in juridische termen “beroepschrift”.

Uw beroepschrift is alleen geldig als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • u heeft bij de eerdere procedure tijdig een zienswijze ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • u heeft een bezwaar op een van de wijzigingen die we hebben doorgevoerd bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

U moet uw beroepschrift per post sturen aan:

De Raad van State,

Postbus 20019,

2500 AE ’s-Gravenhage

Tegelijkertijd met dit beroepschrift kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het beroepschrift, als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag nadat de beroepstermijn afloopt. Dus op 6 december 2012. Dit geldt niet als er binnen de zes werken een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan wordt eerst een besluit genomen op de voorlopige voorziening.

Heeft u nog vragen? Dan kunt u bellen met de gemeente op het telefoonnummer 14 045.

Naar boven