Logo Amstelveen
Ontwerpbestemmingsplan 3e Herziening Amstelveen Noord-West, Amsterdamseweg 73–77 en een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt gebracht het bestemmingsplan “3e Herziening Amstelveen Noord-West, Amsterdamseweg 73-77” (IDN : NL.IMRO.0362.05G-OW01).

Op de voormalige locatie van voormalige De Hyundai dealer Auto Bosma aan de Amsterdamseweg 73-77 zal zich een supermarkt vestigen, gecombineerd met parkeren op eigen terrein en 3 appartementen. Het plangebied ligt ten noorden van de A9 aan de westkant van Amstelveen. De locatie is gelegen aan de westzijde van de Amsterdamseweg tussen de huisnummers 71 en 79.

Tevens is er een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor de 3 appartementen die gerealiseerd zullen worden. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit de beoogde ontwikkeling en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai van de Amsterdamseweg. Ingevolge artikel 76 en 45 van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te kunnen verlenen.

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp besluit tot hogere grenswaarden ligt ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes (6) weken ter inzage met ingang van 18 oktober 2012.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende dit ontwerp bestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt voor een ieder ter inzage:

  • Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Het ontwerp bestemmingsplan is gedurende de termijn van tervisielegging tevens te bekijken op internet via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: omgeving-wonen-bouwen, bestemmingsplannen-structuurvisies, welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding);

  • En via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.05G-OW01.

Een zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Amstelveen, 17 oktober 2012

Naar boven