Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 15 oktober 2012, AV/SDA/2012/15209, tot wijziging Aanwijzingsregeling boeteoplegger SZW-wetgeving 2012

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 18, eerste lid, van de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs;

Besluit:

ARTIKEL I

Aan artikel 1 van de Aanwijzingsregeling boeteoplegger SZW-wetgeving 2012 wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel d door een puntkomma een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • e. artikel 18, eerste lid, van de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 15 oktober 2012

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, P. de Krom.

TOELICHTING

Sinds 1 juli 2012 is in de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi) voor iedere onderneming die arbeidskrachten ter beschikking stelt, de verplichting opgenomen dit te registreren in het Handelsregister. Overtreding van deze verplichting is beboetbaar. Met deze wijziging van de Aanwijzingsregeling boeteoplegger SZW-wetgeving 2012 wordt het Hoofd van de afdeling Boete, Dwangsom en Inning van de directie Informatiehuishouding en Inspectieondersteuning van de Inspectie SZW bevoegd verklaard deze boetes op te leggen.

De inwerkingtreding van onderhavige wijzigingsregeling betreft een uitzondering op de vaste verandermomenten van een regeling. Reden hiervoor is het feit dat de introductie van de bestuurlijke boete in de Waadi reeds met ingang van 1 juli 2012 is geschied en gelijktijdige aanpassing van onderhavige regeling hierop ten onrechte achterwege is gebleven.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, P. de Krom.

Naar boven