Logo Zoeterwoude
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Bedrijventerrein Grote Polder 2012, Zoeterwoude

Burgemeester en wethouders van Zoeterwoude maken, op grond van artikel 3.8, leden 3 en 4, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het door de gemeenteraad op 30 augustus 2012 (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan Bedrijventerrein Grote Polder 2012 met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van donderdag 18 oktober 2012 gedurende zes weken (tot en met 28 november 2012) voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud bestemmingsplan

Het gebied van dit bestemmingsplan is gelegen tussen de woonkern Zoeterwoude Rijndijk, de Burgemeester Smeetsweg, de zuidzijde N11 en de Meerburger Wetering.

De hierbinnen gelegen terreinstrook tussen de noordzijde N11 en de spoorlijn is niet in het bestemmingsplan opgenomen omdat hier tot voor kort een emplacement ten behoeve van de RijnGouwelijn was voorzien. Als alternatief voor de RijnGouwelijn zal echter het HOV-NET Zuid-Holland Noord worden ontwikkeld. Dit zal ertoe leiden dat voor deze terreinstrook, onderdeel van de Ecologische Hoofdstructuur, de bestaande natuurfunctie moet worden vastgelegd.

Het bestemmingsplan is consoliderend van aard, dit geldt zowel voor het bedrijventerrein Grote Polder als voor het deel van de Rijksweg N11 dat in dit plan is opgenomen.

Bij de vaststelling van het plan heeft de gemeenteraad afgeweken van het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen. Het betreft wijzigingen in de volgende regels en in de verbeelding:

  • hoogte en uitvoeringsregels voor hekwerken en erf- en terreinafscheidingen (artikelen 3.2.2 en 14.2): conform amendement hekwerken,

  • (graaf)werkzaamheden in de bestaande weg- en leidingcunetten: is toegevoegd als uitzondering van vergunningplicht voor werkzaamheden in de bestemming Waarde - Archeologie (artikel 11.3.2) en

  • voor wijzigingsgebied 2 (ontwikkellocatie hoek Industrieweg/Burg Smeetsweg) is de wijzigingsbevoegdheid naar bestemming Kantoor uitgebreid met wijzigingsbevoegdheid naar de bestemming Bedrijf t/m cat. 2 en op de verbeelding is dit wijzigingsgebied uitgebreid ten behoeve van inpassing van de hoofdwatergang.

Terinzageligging

Het bestemmingsplan ligt, samen met raadsbesluit en amendement hekwerken, vanaf donderdag 18 oktober 2012 gedurende zes weken (tot en met 28 november 2012) voor een ieder ter inzage bij het omgevingsloket, Noordbuurtseweg 27 te Zoeterwoude (geopend: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op donderdag ook van 16.00 tot 19.00 uur).

Het raadsbesluit, de verbeelding, de toelichting, de regels en de bijlagen van het bestemmingsplan zijn ook te vinden op de website van de gemeente Zoeterwoude (http://www.zoeterwoude.nl), onder “Bouwen en Wonen”, “Bestemmingsplannen”, “Vastgestelde plannen”, “Bestemmingsplan Bedrijventerrein Grote Polder”.

Tevens is het plan te raadplegen via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan-ID is NL.IMRO.0638.BP00007-VAS1.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzageligging (de beroepstermijn) kan een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp van het bestemmingsplan, dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij tijdens de terinzageliggingstermijn hier redelijkerwijze niet toe in staat waren geweest, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende beroep instellen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, 29 november 2012. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. de Jong, telefoon 071-5806392.

Naar boven