Logo Hof van Twente
Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Diepenheim, herziening Raadhuisstraat-Hagen e.o. (Kunstwerk)’ en beeldkwaliteitsplan ‘Kunstwerk Diepenheim’, Hof van Twente

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van

artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 2 oktober 2012 het bestemmingsplan "Diepenheim, herziening Raadhuisstraat-Hagen e.o. (Kunstwerk)" en het beeldkwaliteitsplan "Kunstwerk Diepenheim" ongewijzigd heeft vastgesteld.

Diepenheim profileert zich al geruime tijd als een kunststadje en wordt daardoor steeds

meer bekend in de regio en de provincie. Maar ook landelijk staat Diepenheim op de kaart. De identiteit van Diepenheim als kunststadje wordt kortom steeds meer versterkt.

Tevens speelt het verbeteren van het in Diepenheim aanwezige cultureel historisch erfgoed een belangrijke rol, alsmede de Tuinen van Diepenheim. Vele organisaties zijn hierbij betrokken, waaronder de Kunstvereniging Diepenheim, de Stichting KUNSTen Op Straat en de Stichting Cultureel Erfgoed Hof van Twente, alsmede tal van lokale partners.

Hieruit is het project KunstWerk Diepenheim ontstaan die al aanwezige initiatieven op het gebied van kunst en cultuur bundelt en waar mogelijk uitbouwt. Deze bundeling en versterking zal ook fysiek tot uitdrukking komen in en direct buiten de historische kern van Diepenheim. De fysieke bundeling en versterking van het cultureel historisch erfgoed vindt men binnen het project KunstWerk Diepenheim terug in een aantal deelplannen.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking twee van deze deelplannen, te weten de voormalige herberg De Pol en de Maalderij en het voormalige cultureel centrum. Het plangebied betreft een deel van de Hagen en van de Raadhuisstraat en de twee genoemde locaties die hieraan liggen. Het plangebied is afgestemd op de kadastrale perceelsgrenzen en het geldende bestemmingsplan.

Het vastgestelde plan ligt met ingang van 18 oktober 2012 gedurende zes weken ter inzage en is in te zien:

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.1735.DPxKunstW-VS10;

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

17 oktober 2012

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente, drs. J.H.A. Goudt, burgemeester,

mr. G.S. Stam, secretaris.

Naar boven