Logo Goedereede
Ontwerpbestemmingsplan Langeweg 59 te Stellendam, Goedereede

Burgemeester en wethouders van Goedereede maken bekend, dat met ingang van 22 oktober 2012 tot en met 2 december 2012 gedurende de openingstijden bij de publieksbalie van het gemeentehuis ter inzage ligt het:

ONTWERP-BESTEMMINGSPLAN LANGEWEG 59 TE STELLENDAM

En de:

ONTWERPOMGEVINGSVERGUNNING LANGEWEG 59 TE STELLENDAM

En de zakelijke omschrijving van de:

ANTERIEURE OVEREENKOMST LANGEWEG 59 TE STELLENDAM

Het ontwerp bestaat uit een toelichting, planregels en een plankaart. Het plangebied betreft een gedeelte van het perceel Langeweg 59 in Stellendam, tussen de Langeweg en de nieuwe ontsluitingsweg van de begraafplaats.

Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is dat het bouwplan voor het oprichten van een bedrijfsloods, acht starterwoningen en vijf vrijstaande woningen met bijbehorende voorzieningen in strijd is met het geldende bestemmingsplan. Dit houdt in dat het bestemmingsplan is gemaakt om de bouw van de bedrijfsloods en de woningen mogelijk te maken. Voor de realisatie van de acht starterswoningen en 1 vrijstaande woning is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Om de omgevingsvergunning vooruit te laten lopen op het bestemmingsplan is het voornemen gebruik te maken van een afwijking van het huidige bestemmingsplan conform artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de WABO. Voor de hele ontwikkeling is een anterieure overeenkomst, conform artikel 6.24 van de Wro, gesloten tussen de initiatiefnemer en de gemeente Goedeeede.

De stukken kunt u inzien op het gemeentehuis tijdens werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur en op woensdag van 13.00 uur - 16.00 uur. Buiten deze tijden is inzage alleen mogelijk op afspraak. Tevens zijn het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning digitaal te raadplegen op de website van de gemeente vanaf 22 oktober 2012 tot en met 2 december 2012, www.goedereede.nl onder actueel → terinzagelegging, alsmede op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tot en met 2 december 2012 kunt u mondeling of schriftelijk zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan en op de ontwerpomgevingsvergunning. Schriftelijke reacties kunt u sturen aan Burgemeester en wethouders van Goedereede, Postbus 38, 3253 ZG Ouddorp.

Uit uw reactie dient te blijken op welke onderdelen de reactie betrekking heeft.

Voor mondelinge reacties kunt u een afspraak maken met een van de medewerkers van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer (0187) 49 15 00.

Naar boven