Logo Midden-Drenthe
Vastgesteld wijzigingsplan ‘Rijksweg 242 te Hoogersmilde’, Midden-Drenthe

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat het college op 9 oktober 2012 het wijzigingsplan ‘Rijksweg 242 te Hoogersmilde’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied is gelegen op het perceel Rijksweg 242 te Hoogersmilde. Directe aanleiding voor het wijzigingsplan vormt het initiatief om de bestemming ‘Agrarische bedrijven, karakteristiek’ te wijzigen in een bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden, karakteristiek’.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerp hebben betrekking op: wijziging van de bedrijfsactiviteiten naar kloven en verkoop van haardhout. Tevens is de aanduiding ‘karakteristiek’, welke ook in het vigerende bestemmingsplan op het perceel van toepassing is, opgenomen in het vastgestelde wijzigingsplan.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 18 oktober 2012 gedurende zes weken ter inzage. Het wijzigingsplan en de hierbij behorende stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘Wonen en Dorpen’ > ‘bestemmingsplannen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Beroep

Gedurende de periode van inzage kan een belanghebbende die tegen het ontwerpwijzigingsplan een zienswijze heeft ingediend, tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen, kan beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp kunnen alle belanghebbenden beroep instellen. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die tijdig beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om een voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient een afschrift van het beroepschrift te worden gevoegd.

Voor meer informatie over het wijzigingsplan kunt u contact opnemen met de heer H. Eefting van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer (0593) 53 92 22, e-mail gemeente@middendrente.nl.

Naar boven