Kennisgeving omgevingsvergunning voor de aanleg een rotonde ten behoeve van de ontsluiting van de wijk Kreken van Nibbeland

Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig het bepaalde in de paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), bekend dat op 30 januari 2012 een omgevingsvergunning is verleend voor het project ronde Kreken van Nibbeland

Het besluit

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de aanleg van een rotonde op de Stationsweg (ter hoogte van het perceel Stationsweg 40) ten behoeve van de ontsluiting van de wijk Kreken van Nibbeland. Tevens worden er groenvoorzieningen aangelegd, bomen gekapt en een watergang vergraven.

Teneinde medewerking te kunnen verlenen aan voornoemde activiteiten is, middels procedure artikel 2.1, lid 1, sub c, juncto artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), een omgevingsvergunning verleend voor de volgende activiteiten:

  • 1. het planologisch afwijken van het bestemmingsplan;

  • 2. de aanleg van een rotonde;

  • 3. de aanleg van een groenvoorziening;

  • 4. de benodigde kap van aanwezige bomen;

  • 5. het vergraven van de aanwezige watergang.

Beroep

Op grond van artikel 8:1 juncto artikel 3:15 Awb bestaat voor belanghebbenden die een zienswijze op het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht, de mogelijkheid om beroep in te stellen bij de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Dit dient te geschieden binnen 6 weken na de bekendmaking van dit besluit. De aanvraag, het besluit, de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 9 februari 2012 gedurende een periode van 6 weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Gemeenlandsedijk Noord 26 te Abbenbroek. Alle stukken zijn tevens digitaal in te zien via de website www.gemeentebernisse.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na afloop van genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam. Als binnen de hiervoor genoemde beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven