Logo Skarsterlân
Ter inzage: ontwerpbestemmingsplan Rohel (Actualisatie), gemeente Skarsterlân

Burgemeester en wethouders van de gemeente Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 19 oktober 2012 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage ligt bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure het ontwerpbestemmingsplan Rohel (Actualisatie) en het ontwerpraadsbesluit ter vaststelling van het bestemmingsplan. U kunt het plan ook digitaal inzien via www.skarsterlan.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Het ontwerpbestemmingsplan bevat een actuele juridisch-planologische regeling voor de recreatieterreinen Bongerd, Vriehof en Frank en Vrijhof, ofwel De Hoven die min of meer een geheel vormen ten noordoosten van de Kwekerijweg en Wredehof ten zuidwesten van de Kwekerijweg. Het ontwerp is op hoofdlijnen conserverend van aard; ten opzichte van het voorontwerp plan is in de bouwregels van het ontwerpplan bepaald dat de totale oppervlakte van een kampeermiddel of zomerhuis inclusief aan- en uitbouwen ten hoogste 70 m2 mag bedragen.

Permanente bewoning van de recreatieobjecten is niet toegestaan, met uitzondering van die situaties die voor 14 februari 1995 zijn geregistreerd en waarvoor een persoonsgebonden overgangsrecht geldt .

Een ieder kan gedurende de genoemde termijn van 6 weken, ingaande 19 oktober 2012, zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Skarsterlân op de volgende wijzen:

  • Schriftelijk: adres Herema State 1, 8501 AA Joure, postadres postbus 101, 8500 AC Joure;

  • Per email: info@skarsterlan.nl , onder vermelding van : zienswijze ontwerpbestemmingsplan Rohel.

  • Tevens is er een mogelijkheid om mondeling zienswijzen in te dienen na afspraak met een medewerker van de Afdeling Ruimte via het Afsprakenburo (tel. 0513-481325). Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. De gemeenteraad neemt een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan waarbij zienswijzen worden betrokken.

Naar boven