Logo Spijkenisse
Vaststelling bestemmingsplan ‘De Dijk en Het Land’, Spijkenisse

Burgemeester en wethouders van Spijkenisse maken bekend, dat de gemeenteraad op 3 oktober 2012 het bestemmingsplan ‘De Dijk en Het Land’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied bestaat uit de delen Het Land en De Dijk (inclusief het ‘Elementenhuis’) van de wijk De Elementen, begrensd door de Schenkelweg, Elementenweg, Oude Maas en Groenoordweg.

De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerp een aantal wijzigingen aangebracht. In de regels is in artikel 16.3.1 (Waarde - Archeologie - 4) “een oppervlak van meer dan 100 m2” gewijzigd naar 200 m2. Dit betrof een verschrijving. In de toelichting is onder 4.1.5 artikel 1a van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken vervangen door artikel 6.5 van de Waterwet. Verder is onder 4.1.7 is de Richtlijn Vaarwegen 2005 vervangen door Richtlijnen Vaarwegen 2011, en onder 4.2.2 is “de legger van de regionale waterkering” vervangen door “de legger van de waterkeringen”.

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 16 oktober 2012 gedurende een periode van zes weken tijdens de bezoekuren op afspraak ter inzage bij Balie 3 van het stadhuis, Raadhuislaan 106 te Spijkenisse (tel: 0181-696948 of 696471). Het bestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd op de gemeentelijke website www.spijkenisse.nl/ruimtelijkeplannen, of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planID van dit bestemmingsplan is NL.IMRO.0612.BP00030-3001.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze over de ontwerpbesluiten bij de gemeenteraad of bij burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, die aantoont dat hij dat redelijkerwijs niet heeft kunnen doen, tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Verder kan een belanghebbende beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

Genoemd besluiten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene, die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven