Logo Leerdam
Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan ‘Leerdam West’, Leerdam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leerdam maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 30 augustus 2012 het bestemmingsplan “Leerdam West” heeft vastgesteld.

Bij de vaststelling zijn een aantal wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp zoals dat ter inzage heeft gelegen. De aanpassingen zijn het gevolg van ingediende zienswijzen. Alle doorgevoerde aanpassingen staan vermeld in een aparte zienswijzennota, dat als bijlage is opgenomen bij het bestemmingsplan.

Kort gezegd zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd in het bestemmingsplan:

  • Doorvertaling van de aanduiding ‘Sportschool’ naar de bestemmingsplanregels;

  • In de toelichting is voor het onderdeel ‘geluid’ het ‘Spoorweglawaai’ toegevoegd in relatie tot de nieuwbouw Raadsliedenbuurt;

  • De dubbelbestemming ‘Waterstaat - Waterbergingsgebied’ is gewijzigd in ‘Waterstaat- Beheerzone watergang’. Tevens is dit doorvertaald in de regels;

  • Binnen de bestemming ‘Bedrijf - nutsvoorziening’ wordt een binnenplanse afwijkingsmogelijkheid opgenomen voor erfafscheidingen met een hoogte van

  • maximaal 3 meter;

  • Enkele wijzigingen op de verbeelding voor wat betreft de nauwkeurigheid in de begrenzingen voor o.a. ‘Tuin’ en ‘Water’ bestemmingen;

  • Aanpassing van de plangrens van het plangebied ter plaatse van het Laantje van van Iperen en Klein Oosterwijk.

Het raadsbesluit, de zienswijzennota, het vastgestelde bestemmingsplan en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van 18 oktober 2012 tot en met 28 november 2012 voor een ieder ter inzage op het stadskantoor van Leerdam:

Bezoekadres:

Dokter Reilinghplein 1,

4141 DA Leerdam

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 9:00 uur - 12.30 uur (loketten open)

Maandag t/m vrijdag 13.00 uur - 17.00 uur (op afspraak)

Daarnaast zijn alle stukken beschikbaar via de gemeentelijke internetsite www.leerdam.nl en via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De begrenzing van het ontwerp bestemmingsplan wordt grofweg bepaald door de Westelijke Parallelweg, Recht van ter Leede, Lingedijk, Lindestraat en Tiendweg. Het plangebied van West grenst aan de bestemmingsplannen ‘Broekgraaf’, ‘Buitengebied’, ‘Ter Leede’, ‘Glasfabriek’ en ‘Centrum’. Het hoofddoel van het nieuwe bestemmingsplan is om te voldoen aan de wettelijke verplichting tot het actualiseren en digitaliseren van bestemmingplannen.

Binnen het plangebied is geen ruimtelijke ontwikkeling of wijzigingsgebied opgenomen. Een exploitatieplan op grond van artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening is voor dit plan dan ook niet aan de orde.

Tegen het vaststellingbesluit kan gedurende de inzagetermijn beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij:

De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019,

2500 EA Den Haag

Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet op. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien een belanghebbende wil voorkomen dat er door de inwerkingtreding van het bestemmingsplan een onomkeerbare situatie ontstaat, kan - naast het instellen van beroep - in een spoedprocedure aan de voorzieningenrechter van de rechtbank worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Het bestemmingsplan treedt dat niet eerder in werking dan nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffiegeld verschuldigd.

Leerdam, 17 oktober 2012

Naar boven